SEGRE

PANORAMA

Rajoy: “Que es desarmi i, de passada, que es dissolgui”

El president assegura que el seu Executiu “aplicarà la llei”

La presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, ahir amb el president del Govern, Mariano Rajoy.

La presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, ahir amb el president del Govern, Mariano Rajoy.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern i del Partit Popular, Mariano Rajoy, va assegurar ahir que si la banda terrorista ETA ha decidit desarmar-se “unilateralment”, que ho faci, i que, “de passada”, també es dissolgui. Segons va recalcar, el seu Executiu el que farà serà “aplicar la llei”. Així es va pronunciar durant la seua intervenció en el 16 Congrés del PP de Madrid, després de l’anunci que la banda terrorista té previst estar desarmada el proper 8 d’abril.

El cap de l’Executiu va indicar que només faria un “brevíssim comentari” sobre aquest anunci de la banda terrorista, deixant clar que la posició del Govern i la del Partit Popular és “exactament la mateixa de sempre”. “ETA ha decidit, així ho ha dit, desarmar-se unilateralment. Que ho faci i, de passada, que es dissolgui. I el Govern d’Espanya el que farà és el que ha fet sempre, aplicar la llei, igual per a tothom”, va afirmar entre un fort aplaudiment. “I no hi ha més a dir sobre aquest assumpte tret d’acabar la meua intervenció”, va reblar.

Prèviament, la secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va instar ETA a “dissoldre’s d’una vegada” i “demostrar” l’anunci de desarmament que han realitzat.

Per la seua part, el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, va rebutjar valorar “escenificacions” d’ETA i va assegurar que el “veritable desarmament” d’ETA és l’aconseguit per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, “en col·laboració lleial amb les autoritats franceses”. A més, va incidir que la banda terrorista “és avui una banda derrotada operativament i policialment”.

El president del Partit Popular basc, Alfonso Alonso, va afirmar que la banda “està acabada” i que el pla de desarmament de la banda és “un episodi més del seu final” perquè la seua obligació és “entregar les armes, dissoldre’s i col·laborar amb la Justícia per a l’esclariment dels crims i la condemna dels fets que ha protagonitzat en el passat”.

tracking