SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Dos desapareguts i dos ferits al xocar un pesquer amb un mercant

Col·lisió a prop del port de Barcelona

Una ambulància al moll pesquer de Barcelona.

Una ambulància al moll pesquer de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos tripulants d’un pesquer es troben desapareguts i dos més van ser rescatats després que un mercant rus xoqués amb l’embarcació i en causés l’enfonsament a milla i mitja del port de Barcelona.

La col·lisió, de la qual va avisar la tripulació del mateix mercant, es va produir a les 15.15 hores a prop de la boia Serra, davant la bocana sud del moll barceloní, quan el vaixell rus, de nom Midvolga 2, s’allunyava del port, segons fonts dels serveis d’emergència.

Hi ha poques esperances de poder trobar amb vida els dos pescadors desapareguts

A conseqüència d’aquesta col·lisió, el pesquer El Fairell es va enfonsar, amb quatre persones a l’interior, dos de les quals van ser rescatades amb vida pels mateixos tripulants del mercant rus, encara que amb símptomes d’hipotèrmia. El patró d’El Fairell i un mariner rescatats van ser traslladats fora de perill a l’Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès.

Ahir a la nit, efectius de l’equip de bussejadors de la Guàrdia Civil, els Bombers de Barcelona i Salvament Marítim buscaven els altres dos mariners desapareguts, per a la qual cosa també van contractar un helicòpter per participar en aquest rescat.

Per la seua banda, la conselleria d’Agricultura va posar a disposició l’embarcació Lluerna d’inspecció pesquera, nau que compta amb un robot submergible i dos sondes acústiques, per localitzar el pesquer que s’havia enfonsat.

El Midvolga 2, un mercant de 140 metres d’eslora i 17 de mànega dedicat a transportar gasoil i productes químics, havia de salpar ahir del moll de Barcelona en direcció al port d’Alexandria (Egipte).

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat va afirmar que “en principi no hi ha hagut vessament de combustible” en el xoc de les dos naus.

tracking