SEGRE

POLíTICA

La CUP dóna un "sí" condicional als pressupostos per donar via lliure al referèndum

Tenen "data de caducitat" al setembre d’aquest any, segons la diputada Eulàlia Reguant

La CUP dóna un

La CUP dóna un "sí" condicional als pressupostos per donar via lliure al referèndum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha confirmat aquest dimarts que facilitarà l’aprovació definitiva dels pressupostos de la Generalitat, però ha advertit que es tracta d’un "sí" condicional per "donar via lliure al referèndum" i amb "data de caducitat" al setembre d’aquest any, ja que el "contingut social" continua sense agradar al seu grup.

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha expressat aquest suport "condicional" als pressupostos de 2017, que es materialitzarà amb dos vots a favor i 8 abstencions en la votació final, en una intervenció davant del ple en la qual ha denunciat "els xantatges" als quals hi ha hagut sotmesa la seua formació.

Segons Reguant, Junts pel Sí mai no hauria d’haver condicionat els Pressupostos a la culminació del procés cap a la independència, ni tampoc hauria d’haver-se plegat a les exigències del Govern central, fins el punt, ha dit que "més que negociar amb la CUP es negocia amb Montoro" (ministre d’Hisenda).

"Perquè els xantatges s’acabin, la CUP dóna dos vots positius condicionats al compliment dels pressupostos i a la celebració del referèndum, que és un compromís amb tot el país, no amb la CUP", ha puntualitzat.

No es tracta, en conseqüència, ha afegit, "d’un vot favorable pel seu contingut social, sinó per deixar via lliure al referèndum i al procés constituent, és un 'sí' condicional amb data caducitat" ja que "ara comença un compte enrere inapel·lable, no hi ha cap ajornament més enllà de setembre de 2017", ha tornat a advertir la diputada Reguant.

Pel que respecta al contingut concret dels pressupostos, la CUP considera que no signifiquen una aposta clara per posar fi "a la precarietat, que és preocupant, i més quan les desigualtats creixen, malgrat el que diguin les grans xifres sobre el PIB o l’atur."

Segons Reguant, el Govern no augmenta els ingressos amb polítiques "valentes que redistribueixin la renda i les polítiques autonomistes no han estat modificades", amb la qual cosa "aquest Govern ha actuat com els seus antecessors".

tracking