SEGRE

El Parlament aprova els pressupostos amb els vots de Junts pel Sí i la CUP

Els comptes inclouen la disposició que preveu un referèndum sobiranista

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un moment del ple dels pressupostos al Parlament.

El Parlament aprova els pressupostos amb els vots de Junts pel Sí i dos diputats de la CUPJordi Bedmar / Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres els Pressupostos de la Generalitat 2017 amb els vots a favor de Junts pel Sí, dos a favor de la CUP (amb abstencions de la resta del grup anticapitalista) i l’oposició de la resta.

El Parlament desafia així l’Estat donant llum verda a uns comptes que inclouen la disposició que preveu un referèndum sobiranista, malgrat les advertències jurídiques dels lletrats de la cambra catalana.

En un dels debats més aspres de la legislatura, els dos grups independentistes han fet valer la seua majoria per aprovar els pressupostos, amb 64 vots a favor -els 62 de JxSí i dos de la CUP-, 62 en contra -de Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí Que Es Pot i el PPC- i set abstencions de la CUP.

Abans de procedir a les votacions de les esmenes encara pendents i del projecte final, els grups parlamentaris s’han embolicat en una agra discussió, en la qual l’oposició ha exigit sense èxit reunir d’urgència la Mesa del Parlament, després que hagi estat llegida davant del ple una nota dels lletrats en la qual alertaven que l’aprovació de la disposició addicional dels pressupostos referida al referèndum suposaria "ignorar" l’advertiment del Tribunal Constitucional.

tracking