SEGRE

TRIBUNALS

L'exconseller Alavedra reconeix haver cobrat comissions del 4% amb Prenafeta

Reafirma tots els fets que li imputa la fiscal però reclamarà una pena que no suposi el seu ingrés a la presó si paga una multa de 10,3 milions d’euros

L'exconseller Alavedra reconeix haver cobrat comissions del 4% amb Prenafeta

L'exconseller Alavedra reconeix haver cobrat comissions del 4% amb Prenafeta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller català de Economía Macià Alavedra ha reconegut aquest dijous haver cobrat comissions del 4 % juntament amb l’exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta per intermediar perquè empresaris rebessin adjudicacions públiques i ha dit que va utilitzar per a això les seues relacions amb polítics.

En la seua declaració com a acusat en el judici de Pretòria que se celebra a l’Audiència Nacional, Alavedra ha reconegut tots els fets que li imputa la fiscal Ana Cuenca, que li demanava 6 anys i 10 mesos de presó però, segons ha anunciat avui, reclamarà una pena que no suposi el seu ingrés a la presó si paga una multa de 10,3 milions d’euros.

Alavedra -que juntament amb Prenafeta era un home de confiança de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i a qui s’acusa d’ocultar comissions il·lícites- ha reconegut que va utilitzar les seues relacions polítiques per intermediar a favor d’empresaris i que ho va fer amb l’exconseller d’Economia i de Política Territorial Antoni Castells, però ha negat que Artur Mas fora un d’aquests polítics.

"Amb Artur Mas per a res", ha respost l’exdiputat de CDC i CiU a preguntes de la fiscal sobre si el polític català va participar en aquests negocis il·lícits.

I en concret ha admès que van cobrar el 4% del preu de venda d’uns terrenys al costat del port esportiu de Badalona i de dos finques a Sant Andreu de Llavaneras per presentar-li el cervell de la trama, Luis Andrés García "Luigi", al comprador a les anomenades "Operació Badalona" i "Operació Niesma".

"Tant a Badalona com a Sant Andreu de Llavaneras, crec que la comissió va ser del 4 %, que en aquest tipus de casos és una comissió habitual", ha dit per afegir que la mecànica era sempre la mateixa: "Luigi" contactava amb ambdós perquè busquessin "un tipus d’empresari a qui li interessés".

El líder de la trama Pretòria s’encarregava, segons ell, de coordinar "tots els venedors perquè estiguessin d’acord en vendre" i juntament amb ell i Prenafeta van construir "un grup d’intermediació" entre empresaris i càrrecs públics.

tracking