SEGRE

GOVERN DEBAT

Rajoy admet que encara li falten suports clars per als pressupostos

Pablo Iglesias recrimina al Govern central que “li bufa” l’opinió dels lletrats sobre els vetos || Ciutadans retreu el “malbaratament” en infraestructures i corrupció

Polèmica al Congrés per una reivindicació amb samarretes de Podem per l’aigua pública.

Polèmica al Congrés per una reivindicació amb samarretes de Podem per l’aigua pública.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, va assegurar ahir que espera aprovar el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017, però es va mostrar “prudent” sobre els seus suports parlamentaris assegurant que no té ni “bones ni males” sensacions. Tot i així, va assenyalar que la intenció de l’Executiu és fer un esforç “fins a l’últim minut” per assolir l’acord. Dit això, va apel·lar a la responsabilitat els grups parlamentaris perquè és “bo” per als espanyols que hi hagi nous comptes públics. “Allà es prenen decisions que afecten la vida dels ciutadans”, va subratllar. Rajoy va incidir que el seu Govern està “parlant, dialogant i escoltant” amb els grups de l’oposició. En aquest sentit es va pronunciar el diputat socialista de Nova Canàries, Pedro Quevedo, adscrit al Grup Mixt, que va advertir que la seua formació “no se suïcidarà” amb un suport als Pressupostos si no hi ha un bon acord amb el Govern i va avisar que podria abstenir-se o votar no.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va acusar el president d’abusar de la facultat que té l’Executiu per vetar el debat d’iniciatives de l’oposició al Congrés, desatenent així l’opinió dels mateixos lletrats de la Cambra, que afirmen que els vetos han de ser “excepcionals”. “A vostè el que diuen els lletrats li bufa perquè l’important ja ho té lligat”, li va etzibar, donant per fet que podrà aprovar els Pressupostos amb l’ajuda de Ciutadans, el PNB, Coalició Canària i el diputat de Nova Canàries. “Celebro saber que ja he aconseguit suport als Pressupostos i espero que tots els citats prenguin bona nota i li facin cas”, va respondre Rajoy.

El líder de Ciutadans, per la seua part, va criticar al Govern que a Espanya, en el que s’ha gastat els diners són en “corrupció, radials sense cotxes, aeroports sense avions i trens sense passatgers” i no en alcohol i dones com va dir el president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem.

D’altra banda, diputats d’Units Podem van lluir samarretes blaves en les quals es podia llegir la reivindicació “Aigua 100% pública”, que la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, va demanar que retiressin.

tracking