SEGRE

El pare del copilot de Germanwings nega la versió del suïcidi en l'aniversari de la tragèdia

En l’accident aeri van morir 150 persones, una d’elles un veí de Lleida

Andreas Lubitz.

El pare del copilot de Germanwings nega la versió del suïcidi en l'aniversari de la tragèdiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pare d’Andreas Lubitz, el copilot de l’avió de Germanwings que es va estavellar contra els Alps francesos amb 150 persones a bord, ha negat aquest divendres que el seu fill patís depressió i tendències suïcides, en la seua primera compareixença davant els mitjans coincidint amb el segon aniversari de la tragèdia.

"En el moment de la tragèdia el meu fill no patia depressió", va afirmar Günter Lubitz, en una conferència de premsa, per afegir que tant ell com la resta de la família tenen "un dolor molt especial i diferent" al dels familiars a les "altres víctimes".

"El nostre dolor és molt especial", va dir, ja que a la pèrdua d’un ésser estimat s’ha unit que se li consideri "únic responsable" de la tragèdia i se li hagi descrit com un "suïcida i assassí múltiple", que va arrossegar a la mort unes altres 149 persones.

Günter Lubitz va explicar que el seu fill sí que havia patit una depressió que li va ser diagnosticada el 2009, però que la va superar i va ser així com el 2013 va obtenir un contracte com a copilot de Germanwings.

La causa per la qual havia acudit fins a 40 metges en els anys següents era una "malaltia als ulls", va insistir.

A la intervenció del pare del copilot van seguir les explicacions del periodista i expert en aviació Tim van Beveren, segons el qual les conclusions tant de la Fiscalia francesa com de l’alemanya es van basar en meres "especulacions".

Segons van Beveren, que diu haver analitzat les 16.000 pàgines d’actes recopilades per la investigació, es va donar per bo, tot just 48 hores després de la catàstrofe, que Lubitz havia estavellat deliberadament l’aparell "sense proves concloents".

Beveren va insinuar que no pot donar-se si més no per provat que Lubitz es tanqués a la cabina, aprofitant una absència momentània del pilot, i tampoc si aquesta persona estava conscient mentre se l’instava a obrir la porta.

La compareixença del pare del copilot, a més del periodista i dos advocats, havia estat criticada per endavant per representants dels familiars de les víctimes com una "provocació", sobretot per coincidir amb l’aniversari de la tragèdia.

"Qualsevol altre dia que haguéssim elegit hauria estat igualment criticat", va indicar Günter Lubitz, per a qui, des de fa dos anys, no hi ha un dia millor que un altre, ja que tant ell com la seua esposa i el seu fill menor viuen diàriament un dolor davant el qual no hi ha "consol possible".

La conferència de premsa s’havia convocat a les 09.30 GMT, hora aproximada en què es va establir per última vegada contacte amb el vol 4U9525 de Germanwings, filial de baix cost de l’aerolínia alemanya Lufthansa.

L’aparell s’havia enlairat de Barcelona a les 09.10 hores amb destinació a Düsseldorf i, segons la investigació, es va estavellar contra els Alps francesos per l’acció deliberada i suïcida del seu copilot.

D’acord amb les conclusions d’ambdues fiscalies, Andreas Lubitz va estavellar l’aparell de Germanwings aprofitant l’absència momentània del pilot, al que va bloquejar la porta d’accés a la cabina després de quedar-se sol al seu interior.

Segons la investigació, Lubitz havia passat per unes 40 consultes mèdiques per diversos trastorns psíquics i depressions, tenia tendències suïcides i estava el dia de la catàstrofe de baixa mèdica, però ho havia ocultat als seus superiors.

tracking