SEGRE

TERRORISME

L'autor de l'atac de Londres va nàixer amb el nom d'Adrian Elms

L’agressor, abatut per agents després d’apunyalar mortalment el policia Keith Palmer, era britànic nascut a Kent, sud-est d’Anglaterra

L’autor de l’atac de Londres va nàixer amb el nom d’Adrian Elms

L’autor de l’atac de Londres va nàixer amb el nom d’Adrian Elms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autor de l’atemptat de dimecres davant del Parlament britànic, identificat per les autoritats com a Khalid Masood, va nàixer un 25 de desembre amb el nom d’Adrian Elms, segons revela aquest divendres el tabloide "The Sun".

L’agressor, abatut per agents després d’apunyalar mortalment el policia Keith Palmer, era britànic nascut a Kent, sud-est d’Anglaterra, amb antecedents penals, i va passar anys mudant-se a diversos llocs del Regne Unit sota diferents identitats.

Segons l’esmentat diari, l’agressor, de 52 anys, era fill de mare soltera, tenia esposa i era pare de tres fills.

La seua carrera delictiva, indica el diari, va començar el 1983 i va ser condemnat per agressió violenta i possessió d’armes, per la qual cosa va passar anys a tres centres penitenciaris: la presó de Lewes, a East Sussex (sud-est d’Anglaterra); la de Wayland, a Norfolk (aquest anglès), i la de Ford, en West Sussex (sud-est del país).

D’acord amb un document sobre l’historial de Masood a què "The Sun" diu haver tingut accés, en el seu currículum, l’agressor figura com a mestre d’anglès amb experiència laboral al sector educatiu a l’Aràbia Saudita i a la localitat anglesa de Luton.

Tanmateix, segons els mitjans, sembla que Masood mai no va treballar com a mestre en cap col·legi estatal anglès.

Després d’una conversió a l’islam, l’autor de l’atemptat va canviar el seu nom per Khalid Choudry i després Khalid Masood.

En els últims anys residia al comtat de West Midlands, centre d’Anglaterra, si bé va viure també a Londres, Sussex (sud anglès) i a la ciutat de Luton (als afores de la capital).

El diari "The Sun" també publica aquest divendres imatges i un vídeo aeri en què es veu el moment en què les forces de l’ordre treuen amb rapidesa, en un vehicle oficial, la primera ministra britànica, Theresa May, del Parlament quan es produïa l’atac.

May havia participat en la sessió setmanal de preguntes a la primera ministra a la Cambra dels Comuns.

Dimecres a la tarda, l’atacant va atropellar amb el seu vehicle uns vianants que eren al pont de Westminster, abans d’estavellar el vehicle contra els reixats del Parlament.

Després es va baixar del seu cotxe, va córrer cap a l’entrada de l’edifici parlamentari, on va apunyalar Keith Palmer i, quan es disposava a atacar a un altre agent, va ser abatut a trets per la Policia.

Les víctimes de Masood sumen fins ara quatre en morir ahir a la nit un home de 75 anys que estava molt greu, segons les autoritats, que no han facilitat la identitat d’aquesta persona.

A més d’aquest home i del policia Keith Palmer, van morir en l’atac la dona d’origen espanyol Aysha Frade, de 43 anys, i el turista nord-americà Kurt Cochran, de 54.

tracking