SEGRE

EUROPA TERRORISME

L’autor de l’atemptat de Londres era un britànic convers a l’islam

Segons la premsa, va treballar com a professor d’anglès || Les autoritats britàniques ja han detingut nou persones i intenta aclarir si l’agressor va actuar sol

Una parella de policies fortament armats patrullen pels carrers de Londres.

Una parella de policies fortament armats patrullen pels carrers de Londres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia britànica va interrogar ahir nou persones com a part de la investigació sobre l’entorn de Khalid Masood, l’autor de l’atac de Londres que va nàixer sota el nom d’Adrian Russell Ajao i sobre el qual pesa un llarg historial delictiu.

L’home que aquest dimecres va sembrar el pànic a Westminster, davant del Parlament, tenia 52 anys, va nàixer a Kent (sud-est anglès) i va utilitzar diferents noms, l’últim Khalid Masood.

Scotland Yard defensa el dispositiu de seguretat entorn del Parlament britànic

El currículum delictiu de l’agressor, conegut pels serveis secrets britànics, encara que mai vinculat al terrorisme, es remunta a l’any 1983, i inclou possessió d’armes de foc i agressions, d’acord amb els mitjans locals.

La investigació de les autoritats britàniques se centra a entendre “la motivació, la preparació i els associats” que tenia Masood per atemptar, mentre s’estableix si aquest va actuar sol, es va inspirar en propaganda terrorista o si va comptar amb ajuda de tercers.

Scotland Yard també va defensar que els dispositius de seguretat que protegeixen el Parlament britànic són “proporcionats” davant dels que qüestionen ara que l’accés al Palau de Westminster constitueix un punt feble, a l’estar la porta gran oberta durant la major part del dia. Els mitjans britànics van revelar ahir que l’agressor havia treballat com a professor d’anglès i s’anunciava com a “britànic, amigable i accessible” malgrat el seu passat de violència, que en algun moment el va portar a passar temporades a la presó.

El tabloide The Sun va publicar que l’any 2004 Masood es va casar amb la musulmana Farzana Malik “i la seua vida va canviar dramàticament”, si bé no queda clar si la conversió es va produir en aquell moment o més tard.Alguns veïns de l’agressor parlen també de la seua personalitat “canviant”, que es tornava “diabòlica” al parlar de religió.

Ahir a la nit, la policia va deixar en llibertat sense càrrecs sis dels detinguts en relació amb l’atemptat. Quatre persones segueixen sota custòdia.

Les víctimes mortals en l’atac ascendeixen ja a quatreLes víctimes mortals ja són quatre, al dijous a la nit a l’hospital un home de 75 anys, identificat com a Leslie Rhodes, del barri de Streatham, al sud de Londres. A banda de l’home de 75 anys, l’agressor va matar el policia Keith Palmer, de 48 anys; la dona d’origen espanyol Aysha Frade, de 43, i el turista nord-americà Kurt Cochran, de 54. En l’atac, un total de cinquanta persones van resultar ferides, de les quals trenta-una van ser ateses a l’hospital, i dos segueixen en estat crític, segons indiquen les dades més recents. Com a part de la investigació, els agents ja han parlat amb 3.500 testimonis, entre ells mil que eren al pont de Westminster i 2.500 que estaven al davant del Palau de Westminster.

tracking