SEGRE

RÚSSIA POLÈMICA

Putin: “No vull influir en les eleccions gal·les”

Es reuneix per sorpresa amb la candidata ultradretana francesa Marine Le Pen a Moscou, mentre que Espanya assegura que es prepara per evitar interferències estrangeres

Marine Le Pen poc abans de reunir-se amb Vladímir Putin a Moscou.

Marine Le Pen poc abans de reunir-se amb Vladímir Putin a Moscou.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va negar ahir que Rússia pretengui influir en les pròximes eleccions presidencials franceses, al rebre, de forma imprevista, la candidata ultradretana Marine Le Pen, de visita a Moscou. “De cap manera volem influir en els esdeveniments, però ens reservem el dret de parlar amb els representants de totes les forces polítiques, com fan també els nostres socis fins i tot a Europa i els EUA”, va assenyalar Putin.

“Rússia atorga gran importància a les seues relacions amb França, i provem de mantenir relacions iguals tant amb representants de l’actual Govern com de l’oposició”, va afegir el líder del Kremlin.

La política francesa, que encapçala les enquestes a França per a la primera volta electoral del 23 d’abril, va arribar a Moscou, on va mantenir una trobada amb membres de la Duma (Cambra Baixa del Parlament) i el seu president, una visita que es va anunciar sols la vigília. Però la seua reunió amb el líder del Kremlin, a un mes de les eleccions a l’Elisi, no estava prevista a l’agenda.

Le Pen va dir que França i Rússia mantenen profunds llaços culturals, econòmics i estratègics. I va opinar que la reunió amb Putin és molt important davant de l’amenaça terrorista mundial.

Per la seua part, el president del comitè d’Intel·ligència de la Cambra de Representants dels EUA, Devin Nunes, va anunciar que Paul Manafort, excap de campanya del president, Donald Trump, s’ha ofert a ser entrevistat en el marc de les investigacions sobre la ingerència russa en els comicis del 2016.

Al seu torn, el ministre d’Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, va manifestar que Espanya es prepara per prevenir eventuals atacs cibernètics o intents d’interferir en uns comicis per part de Rússia o d’altres països estrangers.

tracking