SEGRE

IRAQ CONFLICTE

Els EUA investiguen la mort d’almenys 200 civils a Mossul

Després d’una sèrie de bombardejos a petició iraquiana contra l’EI || Més de 250.000 persones ja han fugit de la ciutat

Desplaçats caminen cap a un punt de control fora de Mossul.

Desplaçats caminen cap a un punt de control fora de Mossul.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Exèrcit dels Estats Units va reconèixer ahir la seua implicació en el bombardeig de dijous passat a Mossul en el qual van morir prop de 200 civils, segons informacions de l’ONU. Per això, va anunciar una investigació sobre aquest atac, encara que va subratllar que es va produir a petició iraquiana i va denunciar la utilització d’escuts humans per part de l’Estat Islàmic. “La revisió inicial de les dades dels bombardejos realitzats entre el 16 i el 23 de març indica que la coalició va bombardejar combatents i material de l’Estat Islàmic a petició de les forces de seguretat iraquianes”, va assenyalar el comunicat militar.

L’Exèrcit iraquià ha aturat l’avenç a Mossul per les nombroses baixes que ha causat en la població civil. L’Exèrcit iraquià, amb el suport dels EUA, va iniciar el 17 d’octubre l’ofensiva per expulsar l’Estat Islàmic de Mossul, l’última gran ciutat iraquiana que controlaven des del seu avanç llampec del 2014 que els va permetre declarar el califat a les regions de l’Iraq i Síria sota el seu domini. Unes 255.000 persones han hagut de fugir de Mossul i voltants des de l’octubre, inclosos més de 100.000 que han sortit des de l’inici el 19 de febrer, segons xifres de l’ONU.

D’altra banda, el ministeri de Defensa de Rússia va estimar que l’alliberament de Mossul, per la complexitat que suposa, no serà aquest any.

tracking