SEGRE
Imatge d’arxiu de Trump.

Imatge d’arxiu de Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, el republicà Donald Trump, va voler girar full ahir després del sonor fracàs de la seua reforma sanitària, que va naufragar per la desunió del seu propi partit i va evidenciar els límits del seu poder per forjar un acord.

En aquest sentit, va advocar per impulsar un nou pla de salut una vegada “exploti” la reforma sanitària de l’expresident Barack Obama, l’endemà que el projecte de llei republicà hagués de ser retirat per falta de suport.

Al cap de 64 dies d’haver arribat a la Casa Blanca, Trump va patir ahir divendres la primera gran derrota legislativa, malgrat que el Partit Republicà controla el Congrés estatunidenc.El multimilionari novaiorquès s’havia vantat durant mesos que aconseguiria un pacte “fantàstic” per aprovar el projecte de llei republicà destinat a reemplaçar la reforma sanitària promulgada el 2010 pel llavors president, el demòcrata Barack Obama.

“Ell és el tancatractes”, va arribar a dir el portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, en al·lusió a l’autoproclamada habilitat de Trump per assolir acords en el sector immobiliari en què ha fonamentat el seu conglomerat empresarial.

No obstant, el desig del magnat es va evaporar quan el president de la Cambra Baixa, Paul Ryan, li va anunciar que la seua contrareforma sanitària estava condemnada al fracàs a causa d’una rebel·lió interna en la formació.

McCain denuncia les interferències russes al president?El senador i excandidat John McCain va cridar el president dels EUA, el també republicà Donald Trump, a condemnar les “interferències” de Rússia en les últimes eleccions. “No tenim proves que les interferències canviessin el resultat de les eleccions però tenim evidències convincents que ho van intentar, i això és una cosa molt seriosa”, va afirmar McCain.

tracking