SEGRE

RÚSSIA PROTESTES

Detenen a Moscou el líder opositor rus Aleksei Navalni

Durant una protesta prohibida pel govern contra la corrupció || Cinc-centes persones més van ser arrestades

Policies russos arresten una persona durant la marxa contra la corrupció.

Policies russos arresten una persona durant la marxa contra la corrupció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder opositor i candidat a la presidència de Rússia, Aleksei Navalni, va ser detingut ahir al centre de Moscou, on se celebrava un míting no autoritzat en el marc d’una jornada nacional de protesta contra la corrupció.

Malgrat que les autoritats moscovites havien advertit que el míting era il·legal, diversos milers de persones es van congregar a la cèntrica plaça Puixkin i el carrer Tverskaia (antiga Gorki), enmig d’un gran desplegament policial.

“Rússia serà lliure”, “Llibertat, llibertat”, corejaven els manifestants reunits a la plaça Puixkin.

Els organitzadors de la protesta van recomanar als participants en la manifestació “passejar” per les dos voreres del carrer Tverskaia per evitar ser detinguts.

La jornada nacional de protesta contra la corrupció va ser convocada per Navalni sota el lema “Dimon (diminutiu despectiu de Dmitri) les pagarà”, que al·ludeix al primer ministre rus, Dmitri Medvédev, que el líder opositor acusa de ser l’home més corrupte de Rússia.

A banda del líder opositor van ser detingudes almenys unes altres 500 persones segons va informar l’agència oficial russa TASS a la seua pàgina web.

tracking