SEGRE

PARTITS PRIMÀRIES

Susana Díaz diu que es llança a les primàries “pel PSOE i per Espanya”

Critica el projecte de Pedro Sánchez, que “representa el vot del rancor i del ressentiment” || Va ser acompanyada per tots els dirigents històrics i de l’aparell

Susana Díaz, flanquejada pels expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

Susana Díaz, flanquejada pels expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta andalusa, Susana Díaz, va anunciar ahir “feliç” i amb “orgull” la seua candidatura a les primàries per liderar el PSOE i va dir que ho fa “pel PSOE i per Espanya”, per “guanyar” les generals i per garantir un projecte “autònom” i un partit que “no s’entregui al model d’altres”. “Espanya ens necessita i el PSOE està disposat a fer-se’n càrrec, avui estem aquí pel PSOE i per Espanya i sortirem al carrer amb força, dient que som el PSOE, el de sempre, el d’ara, el del futur i el que no arribarem a conèixer”, va proclamar Díaz en la presentació del seu projecte de partit i de país, flanquejada pels expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

Un acte en el qual va congregar uns 4.500 militants, càrrecs i dirigents històrics del partit –9.000 segons el seu equip de campanya– i per al qual l’organització va haver d’habilitar un segon pavelló a Ifema, la Feria de Madrid. “Vaja, que si al final no ho dic”, va fer broma amb ells sobre l’anunci de la seua candidatura.

Díaz, que sense nomenar-lo va criticar el projecte que representa Pedro Sánchez, li va atribuir “el vot del rancor i el ressentiment” i va garantir que amb ella el PSOE continuarà “tenint com sempre un projecte autònom”, perquè “una cosa és pactar amb el PSOE i una altra entregar-lo al model d’altres”, va dir en al·lusió a les aliances amb Podem que defensa l’exsecretari general.

Així mateix, va reclamar unes primàries “netes”, que no es converteixin en una “carrera de greuges ni de màrqueting, en un discurs en el qual va apel·lar al recolzament dels “socialistes que van amb llums llargs”, als de l’“esperança” i de la “il·lusió”.

En una intervenció de 45 minuts i davant d’unes 3.000 persones que van omplir el poliesportiu de Burjassot, Sánchez va recalcar, en al·lusió a la candidatura de Susana Díaz sense esmentar-la expressament, que el canvi en el PSOE “no vindrà de dirigents que ens parlen des de dalt, sinó des dels que ens parlen al mateix nivell i tenen en compte la voluntat de les bases”.

“En aquestes primàries debatem amb intensitat; els socialistes no són els nostres adversaris, els adversaris són fora i són el PP i els sistemes econòmics que el sostenen”, va dir Sánchez.

Per la seua part, l’exlehendakari i tercer aspirant a la direcció del PSOE, Patxi López, va demanar als altres candidats, des de Torrelavega (Cantàbria), deixar les “baralles de barri” i va reclamar a la gestora socialista que organitzi debats entre candidats.

“Dos opcions: el PSOE de l’abstenció o l’esquerra”El candidat a la secretaria general del PSOE Pedro Sánchez va afirmar ahir a Burjassot (València) que només hi ha dos opcions per al PSOE: “La del segle XX i l’abstenció a Mariano Rajoy o la del segle XXI i un partit d’esquerres, creïble i autònom.”

Susana Díaz, flanquejada pels expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

Susana Díaz, flanquejada pels expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

tracking