SEGRE

El Govern català acull amb "immensa incredulitat" els anuncis de Rajoy en inversions

Munté ironitza amb la necessitat d’incloure una "clàusula antiincompliment" per a les promeses de l’Estat

La reunió de l'Executiu català aquest dimarts.

El Govern acull amb "immensa incredulitat" els anuncis de Rajoy en inversionsGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acollit amb "immensa incredulitat" els anuncis d’inversions llançats aquest dimarts pel president del Govern, Mariano Rajoy, i ha ironitzat amb la necessitat d’incloure una "clàusula antiincompliment" per garantir que les accions anunciades es compliran.

Rajoy va anunciar a Barcelona que l’Estat invertirà 4.200 milions d’euros en infraestructures a Catalunya fins el 2020, dels quals els 1.882 seran per a la xarxa de Rodalies, trens de rodalies de Catalunya, que rebrà uns altres 2.000 milions entre 2021 i 2025.

La consellera de Presidència i portaveu, Neus Munté, ha comentat els anuncis en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, que avui ha presidit el vicepresident Oriol Junqueras perquè el president Carles Puigdemont està de viatge oficial als Estats Units. "Com a Govern acollim aquest anunci amb una immensa incredulitat", ha expressat Munté, que ha denunciat que Catalunya "contínua connectada al passat" en algunes infraestructures.

La portaveu ha proposat d’incloure una "clàusula antiincompliment per verificar si aquestes xifres s’arribaran a complir", encara que ha augurat: "Creiem que no".

La consellera de Presidència de la Generalitat ha destacat que el que troba a faltar als anuncis de Rajoy és "credibilitat". "L’actual Govern del PP i els socialistes el que han acreditat és un incompliment darrere de l’altre, és un fet absolutament objectiu, les xifres i calendaris parlen per si sols", ha expressat.

En aquest sentit, ha remarcat que al diàleg es contribueix "amb voluntat de dialogar, fets concrets i credibilitat," el que segons el seu parer no consisteix a visitar Barcelona per fer anuncis en infraestructures que "fa anys que es van repetint i incomplint". La portaveu ha incidit que aquests nous anuncis no tenen "res que els diferenciï dels altres que s’han produït" anteriorment.

"Tenen la mateixa credibilitat que el pressupost de l’Estat de 2015, per exemple, del qual es va executar menys del 6 per cent pel que es refereix a Renfe i menys del 30 % pel que es refereix a Adif", ha ressaltat.

tracking