SEGRE

Homs seguirà al seu escó mentre el Congrés no rebi l'executòria

Homs ha acudit aquest dimarts al Congrés per rebre en mà la sentència que l'inhabilita durant tretze mesos per a l'exercici de càrrec públic.

Homs seguirà al seu escó mentre el Congrés no rebi l'executòriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’encara portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, continuarà al seu escó mentre la Cambra Baixa no rebi la interlocutòria d’execució del Tribunal Suprem de la seua condemna d’inhabilitació, condició perquè sigui apartat de la seua condició de diputat.

Així ho ha avançat la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que ha assegurat que està "a l’espera" del que ordeni el Tribunal Suprem.

"Hem de rebre la interlocutòria d’executòria", ha assegurat Pastor, que ha informat que ha pogut parlar amb Homs en els últims dies.

Fonts parlamentàries han explicat que encara que la setmana passada es va rebre al Congrés la sentència del Tribunal Suprem, no així l’executòria, amb l’ordre explícita d’aplicar aquesta condemna d’inhabilitació.

Els lletrats del Congrés s’han posat en contacte amb el Tribunal Suprem per rebre aclariments sobre això, encara que de moment no han obtingut resposta.

Coincideix amb l’opinió de Pastor la vicepresidenta quarta del Congrés, la diputada de Podemos Gloria Elizo, que comparteix el criteri jurídic del Congrés de no apartar Homs del seu escó fins que no es rebi aquesta interlocutòria d’execució.

"És un requisit formal indispensable", ha afegit.

Per la seua part, la socialista Micaela Navarro ha assegurat que el seu partit està ara preocupat per qüestions més importants que pel futur d’Homs, més enllà de l’"estima personal" que puguin sentir per ell. "Haurà de passar el que digui la llei que passi", ha conclòs.

Entretant, Homs ha acudit aquest dimarts al Congrés per rebre en mà la sentència que l’inhabilita durant tretze mesos per a l’exercici de càrrec públic.

Fins que el Congrés no executi aquesta condemna, Homs continuarà ocupant el seu escó a la Cambra Baixa i avui té previst acudir a la Junta de Portaveus i a la sessió plenària.

tracking