SEGRE

FRANÇA ELECCIONS

Valls descarta donar suport al candidat socialista a l’Elisi

Anuncia el seu suport a Macron, líder socioliberal, en comptes del socialista Hamon || Le Pen titlla l’anunci d’“indecent”

Manuel Valls i Emmanuel Macron, en una foto d’arxiu.

Manuel Valls i Emmanuel Macron, en una foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre socialista francès Manuel Valls va anunciar ahir que en les pròximes eleccions presidencials votarà qui va ser el seu ministre d’Economia, el candidat socioliberal Emmanuel Macron, davant del risc de victòria de la ultradretana Marine Le Pen. “Davant de l’amenaça que representa el populisme, l’extrema dreta [...], no es pot assumir cap risc”, es va justificar Valls per explicar que es decantarà per Macron i no pel candidat socialista, Benoît Hamon, que el va vèncer en les primàries del seu partit al gener.

A més, va retreure a Hamon que hagi deixat de banda la seua campanya a “l’esquerra de Govern”, a “l’esquerra reformista” que ell representava. Macron va agrair el suport de Valls, que, segons la seua opinió, reflecteix el que ell mateix va dir fa mesos, “que les primàries no estaven en situació de reagrupar l’esquerra”.

Hamon és el cinquè en intenció de vot, al darrere del candidat comunista

Per la seua part, Benoît Hamon va respondre a la “traïció” del seu company de files i exprimer ministre Manuel Valls apel·lant els ciutadans a “sancionar els qui van on els porta el vent” i la “vella política”. Igualment, va dirigir els qui donen suport al comunista Jean-Luc Mélenchon, també candidat presidencial, a “unir les forces” a les seues. Actualment, Hamon figura en cinquena posició en intenció de vot de cara a la primera volta de les presidencials, el 23 d’abril.

Le Pen va escriure al seu web que considera que el suport de Valls deixa en evidència que la campanya de Macron “és una vasta empresa de reciclatge dels sortints del sistema”, i que “aquest no és sinó un simple engranatge en aquest gran pla de rescat de l’hollandisme”, amb referència al president sortint, François Hollande. “Estic sorpresa de la indecència del comportament de la classe política davant la democràcia”, va sentenciar.

tracking