SEGRE

TERRORISME DAESH

Vint-i-una espanyoles van viatjar a l’Iraq i Síria per unir-se a l’ISIS

Minut de silenci ahir a Londres.

Minut de silenci ahir a Londres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigadora del Reial Institut Elcano Carola García-Calvo va assegurar ahir que vint-i-una dones procedents d’Espanya van viatjar a Síria i l’Iraq per enrolar-se en les files de l’Estat Islàmic des del 2013. El 6% hi tenia un paper rellevant i el 60% es va implicar en tasques de captació, radicalització i tramesa de possibles combatents. Segons la fiscal de l’Audiència Nacional Dolores Delgado, entre l’1 de gener del 2014 i el 28 de març del 2017, hi ha hagut dos-cents quatre detinguts per gihadisme a Espanya, dels quals vint-i-cinc són dones. Delgado

, fiscal coordinadora per a temes gihadistes a l’Audiència Nacional, va explicar que normalment són captades a les xarxes socials. “En el cas d’Espanya”, va assenyalar

Delgado

, “no tenim segones ni terceres generacions radicalitzades, però hem notat que, com a pas previ a anar-se’n a zones de conflicte, tornen al seu país d’origen, generalment el Marroc, i allà culminen el procés de radicalització”.

D’altra banda, centenars de persones es van congregar ahir al pont de Westminster, a Londres, per guardar un minut de silenci en record de les víctimes de l’atemptat perpetrat a la capital britànica fa una setmana.

Les persones reunides al pont, que va ser tallat al trànsit per a l’acte de memòria per les víctimes, van fer, a més, una cadena humana donant-se de les mans en senyal de solidaritat.

tracking