SEGRE

POLÍTICA

Més de 200 detinguts després de les protestes contra la reelecció presidencial al Paraguai

Un jove mor per un tret suposadament realitzat per un policia a la seu del Partit Liberal a Asunción

Més de 200 detinguts després de les protestes contra la reelecció presidencial al Paraguai

Més de 200 detinguts després de les protestes contra la reelecció presidencial al ParaguaiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 211 persones van anar detingudes durant les protestes registrades ahir a la nit contra la reelecció presidencial al Paraguai, en les que es va incendiar el Congrés i un jove va morir per un tret suposadament realitzat per un policia a la seu del Partit Liberal a Asunción, va informar la Policia.

Per la seua part, el Ministeri Públic (fiscalia) paraguaià va anunciar que ha format un equip per investigar els incidents, així com la mort de Rodrigo Quintana, de 25 anys, a la seu del Partit Liberal.

Desenes d’afiliats es tornen a agrupar avui en aquesta seu per retre homenatge al jove, líder de la joventut del Partit Liberal a la localitat de La Colmena, en el departament de Paraguarí (centre).

La mort de Quintana es va produir passada la mitjanit de divendres quan efectius policials van entrar a la seu del partit, on eren reunits diversos afiliats, i van realitzar trets.

El Ministeri de l’Interior, per la seua part, va assegurar que arribaran "fins el total esclariment de l’ocorregut, i els responsables seran posats a disposició de la Justícia".

Els incidents van començar després que 25 senadors votessin a favor del projecte d’esmena constitucional per habilitar la reelecció a les dependències del Front Guasú, de l’expresident Fernando Lugo, i sense la presència de la resta de legisladors i del president del Senat, Roberto Acevedo.

Les protestes més violentes es van iniciar divendres a la tarda a la Plaça d’Armes, al costat del Congrés paraguaià, edifici assaltat i incendiant pels manifestants.

Els bombers van sufocar l’incendi en el Congrés, en el qual s’observen abundants danys materials i que avui està precintat per al treball dels pèrits fiscals.

L’esclat de violència, després del vot d’aquests 25 senadors, es va produir quan el país porta uns dos mesos polaritzats per la proposta oficialista i de part de l’esquerra de facultar per la via de l’esmena un segon mandat presidencial, prohibit per la Constitució.

El projecte d’aquests senadors va ser elaborat conjuntament pel Partit Vermell, del president Horacio Cartes, pel de Lugo i per alguns legisladors liberals, segons van reconèixer.

La formació de Lugo recolza l’esmena perquè aquest pugui presentar-se a les eleccions de 2018, i el Partit Vermell perquè ho faci Cartes.

El Partit Liberal i altres forces opositores al·leguen que l’esmena és anticonstitucional com a mitjà de facultar un segon mandat presidencial.

tracking