SEGRE

SUCCESSOS METEOROLOGIA

Talls de carreteres i retards a Rodalies, efectes de les pedregades

Nou temporal de calamarsa a Catalunya després dels danys causats divendres a fruiters del Segrià || Tremp, entre els afectats per granís de dos centímetres

Una carretera coberta d’una gruixuda capa de granís ahir als voltants de Vic.

Una carretera coberta d’una gruixuda capa de granís ahir als voltants de Vic.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana passat, els problemes van arribar de mans de les nevades i, aquest, de la pedra. Després de la tempesta que va descarregar divendres al nord del Segrià (vegeu més informació a la pàgina 27), ahir va tocar el torn a diferents comarques catalanes, on es van arribar a produir talls en algunes carreteres i retards de fins a una hora en trens de Rodalies.

Les comarques més afectades ahir van ser les d’Osona, el Moianès i els dos Vallès, encara que també es van registrar precipitacions amb pedres de fins a dos centímetres de diàmetre a la zona de Tremp. Els conductors es van veure sorpresos per un front tempestuós que deixava carrers i carreteres amb una capa blanca i que, per exemple, van obligar a tallar vies com l’AP7 (un tram de quatre quilòmetres a Cardedeu durant uns vint minuts), la C-16 i la C-17. Els retards es van acarnissar amb les línies de Rodalies R2 i R11. A la C-17, la tempesta va tenir com a conseqüència diversos accidents de trànsit i, amb aquests, el tall de la via a l’altura de Vic en els dos sentits durant gairebé dos hores. A la C-16, el tall va tenir lloc a l’altura de Gironella, en sentit cap al túnel del Cadí. En aquest cas, van ser vint els minuts durant els quals el trànsit va estar paralitzat.

En el cas dels trens, els treballadors d’Adif s’afanyaven al tancament d’aquesta edició a mirar de normalitzar el trànsit ferroviari de Rodalies.

La intensitat dels fronts tempestuosos que va patir ahir Catalunya també va deixar sense llum uns 2.700 abonats a la localitat d’Esparraguera, segons la informació facilitada per Protecció Civil de la Generalitat.

Les previsions meteorològiques per avui apunten a la normalització de la situació, encara que no es descarta alguna precipitació al Pirineu. Tampoc es descarta alguna tempesta al nord de la província de Barcelona i al sud de la de Girona, encara que, en principi, sense la intensitat de les tempestes registrades durant la jornada d’ahir. Aquest tipus de fronts amb calamarsa no són usuals en aquestes dates i són més propis dels mesos d’estiu, amb un gran contrast entre la calor del sòl i l’aire molt fred a les capes altes en el moment que es produeixen les precipitacions.

tracking