SEGRE

Almenys deu morts en un atemptat al metro de Sant Petersburg

Es tractaria d’un atemptat suïcida, segons algunes fonts

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys deu persones van morir i una vintena van resultar ferides en l’explosió ocorreguda avui al metro de la ciutat russa de Sant Petersburg, que algunes fonts consideren un atemptat terrorista suïcida. "Segons informacions preliminars, deu persones van morir i 20 van resultar ferides, majoritàriament a causa de la metralla", va informar una font oficial les agències russes.

Pel que sembla, l’explosió va tenir lloc entre dos estacions de la línia blava, "Sennaya Ploschad" i "Tejnologuícheski", abans de la sortida d’un dels trens del metropolità de l’antiga capital tsarista. L’explosió va causar una gran fumarada, la qual cosa va obligar a evacuar un gran nombre de passatgers, segons va informar l’administració del metropolità. "L’explosió al metro de Sant Petersburg la va perpetrar un terrorista suïcida. L’artefacte casolà segurament va ser col·locat al vagó abans que sortís", va apuntar la font.

El cap del comitè de Defensa i Seguretat del Senat rus, Víctor Ozérov, va dir que, "per descomptat, es donen tots els indicis d’un atemptat terrorista". El Kremlin va informar que el president rus, Vladímir Putin, que participava en un fòrum de mitjans de comunicació a Moscou, està al corrent de l’ocorregut.

Les autoritats de Moscou han decidit reforçar les mesures de seguretat al metro de la capital russa, que va ser objecte el 2010 de dos atemptats suïcides que van deixar una trentena de morts.

Els serveis d'emergències es preparen per entrar al metro després de l'atemptat terrorista ocorregut al suburbà de Sant Petersburg

Els serveis d'emergències es preparen per entrar al metro després de l'atemptat terrorista ocorregut al suburbà de Sant PetersburgEFE

tracking