SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

Dimiteix el president de Múrcia acorralat per la moció de censura

Renuncia i el seu número 3, Fernando López Miras, el substituirà || Ciutadans avala el relleu del PP i els socialistes retiren la moció contra Pedro Antonio Sánchez

Pedro Antonio Sánchez presentant la renúncia al càrrec.

Pedro Antonio Sánchez presentant la renúncia al càrrec.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Antonio Sánchez va dimitir ahir com a president del Govern de Múrcia apressat per un hipotètic acord de l’oposició per tirar endavant la moció de censura impulsada pel PSOE. A més, Sánchez va proposar l’acabat de nomenar coordinador regional del PP, Fernando López Miras, com a successor en el càrrec. El ja expresident de Múrcia, investigat en el cas Auditori pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat, va comunicar la seua renúncia després de constatar que l’acord del “tripartit” estava “tancat”, segons ell mateix va explicar a la direcció del seu partit.

Acompanyat pels membres del seu govern, la seua esposa, i per la secretària general del PP regional, Maruja Pelegrín, Pedro Antonio Sánchez va comparèixer en roda de premsa per explicar que la raó per la qual se’n va és perquè “no dormia tranquil sabent que estava en risc” tot el que el PP havia aconseguit i pot continuar aconseguint a la comunitat murciana. La crisi institucional que va portar a la dimissió del president es va agreujar dilluns amb la petició d’investigació a Sánchez del jutge d’instrucció del cas Púnica, Eloy Velasco, que va elevar una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia en contra del criteri de la Fiscalia Anticorrupció.

Per la seua part, el coordinador nacional del PP, Fernando Martínez-Maillo, va demanar a la directiva que transformés “la ràbia per aquesta injustícia en energia positiva per menjar-se el món i guanyar les eleccions del 2019”, i va traslladar el suport de Mariano Rajoy, la visita del qual a la regió es va anunciar per després de Setmana Santa.

Després de conèixer-se la dimissió, el portaveu de C’s a Múrcia, Miguel Sánchez, va anunciar que renegociaran l’acord d’investidura amb el PP i va descartar donar suport a un Govern alternatiu amb la resta de l’oposició com va proposar ahir el secretari regional del PSOE de Múrcia, Rafael González Tovar.

Així mateix, el secretari general de Podem a Múrcia, Óscar Urralburu, va assegurar que demanaria a PSOE i Ciutadans continuar amb la moció de censura. Tanmateix, la petició de la moció va ser retirada ahir al matí pel PSOE.

Finalment, el portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez, va indicar que el dia d’ahir es va perdre una “oportunitat molt certa de canviar les coses” i d’“obrir un nou temps” a Múrcia.

Altres dimissions i absolucions L’expresident de Múrcia, després de la dimissió, s’uneix a la llista de dirigents autonòmics que han presentat la renúncia al veure’s involucrats en diferents escàndols. En el cas del primer president de Castella i Lleó, el socialista Demetrio Madrid, va dimitir l’any 1986 al ser processat en una causa laboral. Tres anys més tard, va ser absolt de tots els càrrecs. Més recentment, l’any 2011, Francisco Camps va dimitir com a president de la Generalitat Valenciana pel cas dels vestits, del qual posteriorment va ser absolt.

tracking