SEGRE

SUCCESSOS TERRORISME

Un jove kirguís, autor de l'atemptat de Rússia

El nombre de morts després de l’explosió al metro de Sant Petersburg ascendeix ja a catorze, succés que el Kremlin titlla de “desafiament” contra Vladímir Putin

Minut de silenci a Lleida en solidaritat amb Rússia.

Minut de silenci a Lleida en solidaritat amb Rússia.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ciutadà rus d’origen kirguís, Akbarzhon Dzhalílov, és l’autor de l’atemptat terrorista perpetrat dilluns contra el metro de Sant Petersburg, en el qual van morir 14 persones, segons va informar aquest dimarts el Comitè d’Instrucció de Rússia. A més, va explicar que, segons les anàlisis genètiques i les imatges de les càmeres de seguretat, Dzhalílov va ser també el que va col·locar un segon artefacte explosiu en una altra estació de metro, que va ser desactivada per la policia. Dzhalílov, que treballava en un garatge de reparació de cotxes a Sant Petersburg, va nàixer al Kirguizistan, però va rebre el 2011 la ciutadania russa.

D’altra banda, el ministeri de Sanitat de Rússia va elevar ahir a 14 el nombre de morts. “A dia d’avui podem constatar la mort de 14 persones: onze al lloc del sinistre i tres a conseqüència de les ferides”, va dir Veronika Skvortsova, ministra de sanitat. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, va assegurar que l’atemptat és un desafiament per al poble rus i per al president, Vladímir Putin.

Putin, el seu homòleg francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, van acordar ahir intensificar l’intercanvi d’informació entre els seus països després de l’atemptat. Diverses mostres de suport i de dol es van succeir ahir en diferents punts. La Torre Eiffel va apagar els llums ahir a mitjanit en senyal de dol. El Ple del Senat espanyol va fer un minut de silenci, i l’ajuntament de Cadis va decretar tres dies de dol. El Parlament de Catalunya, també va guardar ahir a mig dia un minut de silenci en honor a les víctimes. La ciutat de Lleida es va solidaritzar amb les víctimes de l’atemptat amb un minut de silenci a la plaça de la Paeria, fet repetit també a de Vielha e Mijaran. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va rebutjar qualsevol tipus de violència i va fer una crida a la Pau.

tracking