SEGRE

TRIBUNALS

Exhumen les restes de Ruiz Mateos per practicar-li una prova de paternitat

El jutge accedeix a la petició d’Adela Montes de Oca, que diu ser fill de l’empresari

Exhumen les restes de Ruiz Mateos per practicar-li una prova de paternitat

Exhumen les restes de Ruiz Mateos per practicar-li una prova de paternitatEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restes de José María Ruiz Mateos ha estat exhumat aquest divendres per realitzar una prova de paternitat mitjançant la confrontació del seu ADN amb el d’Adela Montes de Oca, que diu ser fill seu, complint així una ordre judicial.

Les restes han estat traslladades aquest matí des del columbari de l’església Nostra Senyora de l'O de Rota (Cadis) al cementiri municipal, on els forenses extrauran les mostres necessàries per practicar les proves de l’ADN, han informa fonts municipals.

El jutge Juan Ignacio Gonzalo, titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Pozuelo de Alarcón, va ordenar l’exhumació en una interlocutòria, accedint així a la petició de la demandant d’acord amb el criteri del fiscal i en contra del dels fills de l’empresari.

La prova es farà garantint la "integritat, respecte i memòria" del mort, segons la interlocutòria del jutge, que situa la viuda i els fills a què manifestin si desitgen assistir a l’exhumació.

La família de Ruiz Mateos considera que l’exhumació i la prova de paternitat són mesures desproporcionades i il·legítimes, i argumenta que "si el mort no va arribar a exercitar en vida el seu dret a negar-se a l’esmentada prova per no ser requerit a l’efecte, no es pot procedir ara sense el consentiment de la viuda i els fills".

Però la qüestió és que el mateix jutge va ordenar l’octubre de 2014, quan encara vivia l’empresari, la prova de l’ADN, i ho va fer en una interlocutòria que no va ser recorreguda per cap de les parts.

Ruiz Mateos va ser citat en tres ocasions per a l’extracció de mostres i en cap d’elles no es va presentar ni va oferir cap explicació. Posteriorment, va demanar el sobreseïment de la causa com a conseqüència d’"una malaltia molt greu amb patiments incurables" que li impediria d’anar a judici.

L’empresari va morir poc després, abans de la celebració de l’esmentada vista, i el jutge va ordenar impedir la incineració de les seues restes fins que no acabés l’actual procediment.

Ruiz Mateos, que va morir el setembre de 2015 als 84 anys, va ser enterrat al columbari que ell mateix va fer construir a l’església Nostra Senyora de l’O de Rota i en el que també estan les restes dels seus pares.

tracking