SEGRE

conflicte

Putin qualifica d'"agressió" l'atac dels EUA contra la base aèria siriana

Putin qualifica d'

Putin qualifica d'"agressió" l’atac dels EUA contra la base aèria sirianaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Rússia, Vladímir Putin, va qualificar aquest divendres d’agressió amb un pretext inventat l’atac dels Estats Units contra la base aèria siriana de Shayrat, i va advertir que l’acció militar de Washington danya seriosament les relacions russonord-americanes.

"El president Putin considera els atacs nord-americans a Síria són una agressió contra un Estat sobirà i una violació del dret internacional, per si fora poc, amb un pretext inventat", ha dit avui a la premsa el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

El mandatari rus, va agregar, "veu en els atacs un intent per part dels EUA de desviar l’atenció de la comunitat internacional de les múltiples víctimes entre la població civil a l’Iraq", on tropes nord-americanes lideren una operació militar contra l’Estat Islàmic".

"Aquest pas danya seriosament les relacions russonord-americanes, ja per si mateix malparades. I el més important, com considera Putin, és que no ens atansa a l’objectiu de la lluita contra el terrorisme internacional, sinó al contrari, crea un important obstacle per formar una coalició internacional antiterrorista", va apuntar Peskov.

El Kremlin va insistir que "l’Exèrcit sirià no disposa d’arsenals d’armes químiques, la destrucció de les quals va ser supervisat i confirmat per l’Organització per a la Prohibició d’Armes Químiques".

"A més, Putin opina que ignorar totalment les proves sobre l’ús d’armes químiques per part dels terroristes no fa sinó empitjorar la situació", va concloure Peskov.

Els Estats Units han bombardejat aquesta matinada, per ordre del seu president, Donald Trump, la base aèria de Shayrat com a represàlia a l’atac amb armes químiques que va acabar amb la vida d’uns 80 civils aquest dimarts, la primera agressió directa dels EUA des que comencés la guerra civil.

Les forces militars nord-americanes van llançar 59 míssils de creuer des de dos dels seus vaixells militars ubicats a la Mediterrània per delmar la capacitat de les forces aèries sirianes, des d’on la Casa Blanca creu que es va llançar l’atac químic, a la ciutat d’Homs.

tracking