SEGRE

SUÈCIA SUCCESSOS

Un camió atropella una multitud a la capital sueca i causa quatre morts i dotze ferits

La policia ha detingut una persona que hauria confessat l’atac en ple centre de la ciutat || Malgrat el silenci dels investigadors, el primer ministre del país ha qualificat aquest succés d’atemptat

Les forces de seguretat i sanitàries desplegades ahir al centre d’Estocolm moments després del brutal atemptat.

Les forces de seguretat i sanitàries desplegades ahir al centre d’Estocolm moments després del brutal atemptat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quatre persones van morir ahir i dotze més van resultar ferides, entre elles diversos nens, al ser envestides per un camió en un cèntric carrer d’Estocolm (Suècia), segons van confirmar les autoritats polítiques sueques i en el que el mateix primer ministre, Stefan Löfven, va descriure com un acte “de terrorisme”.

El camió, que transportava cervesa, es va estavellar minuts abans de les 15.00 hores (13.00 GMT) contra l’entrada principal d’Åhléns, uns coneguts grans magatzems al centre d’Estocolm, al principal carrer per als vianants (Drottninggatan), i va atropellar diversos transeünts.

L’atropellament múltiple va tenir lloc en una zona molt comercial de la ciutat d’Estocolm

La cervesera sueca Spendrups va confirmar a mitjans suecs que el camió sinistrat pertany a la companyia i que l’havia robat una persona emmascarada, aprofitant que el conductor estava descarregant mercaderia.Quan van intentar detenir l’agressor, el conductor va resultar ferit.

El sospitós, detingut a la zona de Märsta amb ferides lleus, hauria confessat a les autoritats ser el conductor del camió que va envestir un grup de persones a la zona de Drottningatan, segons fonts citades pel diari Aftonbladet.

Malgrat que la seua identitat ja estaria confirmada, les forces de seguretat van preferir a la compareixença pública no donar més informació de moment, segons va informar el diari The Local. Tampoc van aclarir la seua relació amb les dos persones que van interrogar durant la tarda, descartades en principi com a sospitoses.

La fugida del conductor va obligar la policia sueca a activar totes les alarmes i instar els ciutadans a evitar la zona centre d’Estocolm –una recomanació que van repetir a última hora del dia–.

El transport públic també va quedar paralitzat durant hores i es va anar reprenent progressivament, tot i que els trens seguien sense parar a les dos estacions més properes al lloc de l’atac.

“Suècia ha estat atacada. Tot apunta a un acte de terrorisme”, va advertir el primer ministre en una primera compareixença davant els mitjans. Löfven va assegurar que el Govern està al corrent del succés i fa “tot el possible” per mirar d’aclarir l’incident.

Per la seua banda, el rei Carles Gustau de Suècia va difondre un comunicat per expressar el seu pesar per aquest atropellament.

“Estem seguint de prop els esdeveniments, però els nostres pensaments ja estan amb les víctimes i les seues famílies”, va assenyalar, quan encara falta conèixer “els antecedents i tot l’abast” del que ha ocorregut.

El passat 22 de març, un home va atropellar desenes de persones a Londres i en va matar sis (una d’elles a ganivetades). L’endemà, un home va ser detingut quan va irrompre amb cotxe en un bulevard d’Anvers.

Cinc atacs amb atropellaments múltiples en menys d’un anyEn menys d’un any diverses ciutats europees han patit atropellaments indiscriminats. El més greu va ser el que va tenir lloc a Niça (França), en el qual van morir 84 persones i van resultar ferides un centenar per un camió que conduïa un tunisià contra la multitud congregada al passeig marítim. El dia 19 de desembre del 2016, van morir dotze persones atropellades per un camió en un mercadillo nadalenc a Berlín.

Les forces de seguretat i sanitàries desplegades ahir al centre d’Estocolm moments després del brutal atemptat.

Les forces de seguretat i sanitàries desplegades ahir al centre d’Estocolm moments després del brutal atemptat.EFE

tracking