SEGRE

ÒBIT POLÍTICA

Dolor per la mort de Chacón

Multitudinari adéu a l’exministra, que avui dimarts serà incinerada a Madrid i les cendres seran portades a Esplugues de Llobregat || El socialisme català prepara un gran acte en la seua memòria el dia 19

Imatge de la capella ardent amb les restes de Carme Chacón, amb destacats membres del PSOE.

Imatge de la capella ardent amb les restes de Carme Chacón, amb destacats membres del PSOE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Polítics de tots els partits i del Govern central, així com militants socialistes, van acudir a la seu del PSOE a la capella ardent de Carme Chacón, les restes mortals de la qual van ser incinerades aquest dilluns a la nit d'aquest dilluns a Madrid i després les seues cendres es traslladaran a l’ajuntament de la seua localitat natal, Esplugues de Llobregat. La jornada de dol a la capella ardent va començar amb l’arribada a Ferraz, seu del PSOE, poc abans de les tres de la tarda, del cotxe funerari amb les restes de l’exministra, que van ser rebudes amb aplaudiments. Al vestíbul es va col·locar una gran fotografia amb la imatge somrient de la socialista catalana, el cos de la qual sense vida va ser trobat diumenge a casa seua, a Madrid. Al costat de la foto, un gran ram de roses roges i una taula amb dos llibres de condolences.

L’expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero va ser un dels primers a arribar a la capella ardent. Va descriure Chacón com “una gran amiga, una lleial companya i exemplar servidora pública”.

Zapatero la va descriure com una “gran amiga, lleial companya i exemplar servidora pública”

Van passar per la capella exministres socialistes, entre ells Juan Fernando López Aguilar, José Blanco, José Bono, Valeriano Gómez, Elena Salgado, Miguel Ángel Moratinos, Beatriz Corredor, Antonio Camacho i Trinidad Jiménez, que no va poder contenir les llàgrimes. Paraules com integritat o treballadora incansable van ser repetides per tots per referir-se a Chacón. Alhora, a Barcelona, s’obria un llibre de condolences en memòria de Chacón a la seu del PSC, igual que a Lleida. Allà podia veure’s una foto de l’exministra durant una campanya amb el lema “El futur és esforç i justícia social”, a més d’una corona de roses roges amb la inscripció del nom del partit i dos banderes amb el crespó negre.

Els partits catalans donen el condol al PSC per la sobtada mort de l’exministra

El líder del PSC, Miquel Iceta, va inaugurar visiblement emocionat aquest llibre de condolences en memòria de l’exministra, al qual es van afegir després altres destacats dirigents com Núria Parlon o Meritxell Batet. El PSC prepara un acte d’homenatge per al 19 d’abril, al qual ja han estat convidats Rodríguez Zapatero i el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández.

El cap del Govern, Mariano Rajoy, que va enviar una corona de flors a la capella ardent, va conversar amb el president de la Comissió Gestora del PSOE, Javier Fernández, per traslladar-li les condolences. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que va visitar la capella ardent, va fer un emocionat reconeixement de la figura política i humana de Chacón, de la qual va destacar la seua “passió per viure”, que va practicar “al màxim”, la seua serietat, el seu rigor i el seu esforç per “fer les coses bé”. També la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va assegurar que va ser “molt valenta en tots els sentits” i que va ser “una dona que va lluitar pel que creia, que va defensar allò que creia que era just”.

Els tres candidats a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López, que van cancel·lar les seues respectives campanyes, van manifestar el seu dolor per la pèrdua de Carme Chacón. Des de Catalunya, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va manifestar estar “en estat de xoc” i el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, va qualificar de “tragèdia personal” la mort de Chacón. La presidenta de la CUP al Parlament, Mireia Boya, va enviar “una abraçada a tota la família de socialistes i molts ànims”. Així mateix, el portaveu del Govern Basc, Josu Erkoreka, va recordar Chacón “com una dona responsable, treballadora i molt compromesa políticament i institucionalment”.

“Tinc 35 pulsacions per minut i el cor al revés” Chacón, que va ser la ministra més jove en el seu moment i la primera a accedir a la cartera de Defensa, patia una cardiopatia congènita coneguda com la del “cor al revés”, de la qual ella mateixa havia parlat en diversos actes i congressos mèdics i que podria haver estat la causa de la seua mort. “Tinc 35 pulsacions per minut, el cor al revés, un bloqueig auricular i ventricular complet.” “Des de molt nena em van advertir que hauria de portar un marcapassos i una vida molt tranquil·la”, agregava per reconèixer que la seua malaltia li feia pensar que “tots els dies són un regal”.

Imatge de la capella ardent amb les restes de Carme Chacón, amb destacats membres del PSOE.

Imatge de la capella ardent amb les restes de Carme Chacón, amb destacats membres del PSOE.EFE

Imatge de la capella ardent amb les restes de Carme Chacón, amb destacats membres del PSOE.

Imatge de la capella ardent amb les restes de Carme Chacón, amb destacats membres del PSOE.EFE

tracking