SEGRE

SÍRIA CONFLICTE

Els EUA insisteixen en noves accions a Síria a qui faci mal a innocents

Els nord-americans donen suport al bombardeig de Trump, però no a més implicació

Imatge de la roda de premsa després de la cimera dels països del sud d’Europa, celebrada ahir a Madrid.

Imatge de la roda de premsa després de la cimera dels països del sud d’Europa, celebrada ahir a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units s’enfrontaran a qualsevol que cometi crims contra la humanitat, segons va assegurar aquest dilluns el secretari d’Estat nord-americà, Rex Tillerson, menys d’una setmana després que Washington llancés míssils de creuer Tomahawk a Síria com a resposta a un suposat atac químic de les tropes del Govern.

Tillerson es troba a Itàlia amb motiu de la cimera del G7, en la qual el conflicte a Síria i les relacions de la comunitat internacional amb Rússia van centrar la primersa sessió de treball. “Ens comprometem a fer responsable qualsevol que cometi crims contra innocents a qualsevol lloc del món”, va declarar en aquest sentit Tillerson. El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, va indicar que no està prevista una trobada del secretari d’Estat nord-americà amb el president rus, Vladímir Putin, durant la visita que el primer realitzarà aquesta setmana a Moscou.

Un 57% dels nord-americans aprova la decisió del president dels EUA, Donald Trump, de bombardejar el règim sirià com a resposta a l’atac amb armes químiques de la setmana passada, però pocs volen veure el seu país implicat més profundament en aquest conflicte, segons una enquesta de CBS News. Per la seua part, els països del sud d’Europa (Espanya, França, Itàlia, Portugal, Grècia, Xipre i Malta), reunits ahir a Madrid, van coincidir a qualificar de “comprensible” el primer atac directe dels EUA a Síria en resposta a l’últim atac amb armes químiques atribuït al règim de Bashar al-Assad, però van subratllar que la solució a la guerra en aquest país no serà militar, sinó que es requereix una “solució política”.

Washington exigeix el final de les proves nuclears nord-coreanes Rex Tillerson va afirmar que Washington “podria pensar en noves converses” amb Corea del Nord si posa fi a les seues proves balístiques i nuclears. Corea del Sud va dir que la tramesa d’un portaavions a la península coreana reflecteix l’actual preocupació de Washington respecte a les provocacions del règim de Pyongyang. Per la seua part, la Xina i Corea del Sud van acordar adoptar noves sancions si Corea del Nord porta a terme nous assajos nuclears.

tracking