SEGRE

EUSKADI TERRORISME

Espanya reclama a França que la Guàrdia Civil pugui accedir a les armes d'ETA

Otegi demana paciència sobre el final de la banda

La policia francesa observa les armes trobades en un dels zulos d’ETA dissabte.

La policia francesa observa les armes trobades en un dels zulos d’ETA dissabte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco va demanar aquest dilluns a les autoritats franceses que autoritzin la Guàrdia Civil a accedir a l’arsenal d’armes que ETA va entregar dissabte al país gal a fi d’aclarir els atemptats sense resoldre de la banda. Velasco va cursar una comissió rogatòria a França perquè li doni informació sobre les cent vint armes de foc, les tres tones d’explosiu i els diversos milers de municions i detonadors trobats als vuit zulos la ubicació dels quals va facilitar la banda terrorista a la Policia francesa.

Per la seua part, el portaveu d’EH Bildu i secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, va assegurar que, després del desarmament de l’organització, “cal deixar” que ETA abordi ara “amb serenitat i absoluta tranquil·litat” el “debat” de la seua dissolució, perquè posteriorment faci pública la decisió. Així mateix, va rebutjar el relat del Govern, de les forces de seguretat i de les víctimes del terrorisme sobre la història criminal d’ETA, contraposant aquesta versió a la dels “milers d’agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Serveis d’Intel·ligència que van assassinar en nom de l’Estat i van torturar milers de persones”.

L’Església espanyola diu que la presència de l’arquebisbe de Bolonya no tenia la “benedicció” del Vaticà

Per la seua banda, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va dir sobre l’entrega de la banda terrorista de la localització de les seues armes que només espera que la banda “anunciï la dissolució definitiva, que es penedeixi de tot el patiment causat i que demani perdó a les víctimes”. D’altra banda, el bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla, va admetre la seua “sorpresa” per la presència a l’acte d’entrega de les armes de la banda terrorista a Baiona de l’arquebisbe de Bolonya, Mateo Zuppi, que hi va anar “pel seu compte i risc” i no per mandat del Vaticà.

tracking