SEGRE

SUÈCIA ATEMPTAT

L’agressor d’Estocolm diu que és de l’Estat Islàmic

La família reial sueca va guardar un minut de silenci.

La família reial sueca va guardar un minut de silenci.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suposat autor de l’atemptat de divendres passat amb un camió a Estocolm, un sol·licitant d’asil uzbek que tenia una ordre d’expulsió, va confessar la seua culpabilitat i la seua pertinença a l’Estat Islàmic (EI), segons van informar ahir mitjans suecs.

“He atropellat infidels”, va declarar el detingut, que va dir que havia rebut ordres directes de l’EI des de Síria i va reclamar el cessament dels bombardejos en aquest país, segons el tabloide Aftonbladet, que no va citar fonts.

Tant aquest com l’altre tabloide suec, Expressen, van identificar el detingut com a Rakhmat Akílov, de qui les autoritats només van confirmar que havia arribat al país el 2014 i que, després de ser rebutjada la seua sol·licitud d’asil dos anys després, tenia una ordre d’expulsió i era buscat per la policia des de finals de febrer.

Ahir, el rei de Suècia; el primer ministre suec, Stefan Lofven, i altres personalitats van encapçalar el minut de silenci que es va guardar davant de l’ajuntament de la capital sueca en record de les quatre víctimes mortals de l’atac de divendres a la capital.

“No esteu sols, tots els suecs estan amb vosaltres”, va assegurar Lofven als familiars de les víctimes. “No cedirem mai davant del terrorisme”, va afirmar.

tracking