SEGRE

TRANSPORT

Caos als aeroports balears i l'AVE andalús en l'operació sortida

Els trens van tenir una avaria que va provocar retards de fins a 90 minuts || Una fallada informàtica als aeròdroms va causar la cancel·lació de vols i demores

Imatge dels passatgers a la cua de facturació de l’aeroport de Palma.

Imatge dels passatgers a la cua de facturació de l’aeroport de Palma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els trens AVE i Llarga Distància que circulen per la línia d’Alta Velocitat que uneix Madrid i Andalusia van registrar retards de fins a 90 minuts aquest dimecres, coincidint amb l’operació sortida de la Setmana Santa, com a conseqüència d’una avaria registrada a les vies a primera hora del matí, segons va informar Renfe. Per la seua part, al centre de control de l’aeroport de Palma va tenir lloc una fallada tècnica que va afectar els aeròdroms de Palma, Eivissa i Menorca, va causar la cancel·lació d’almenys nou vols i demores de diverses hores en altres fins que va quedar resolt a les 17.15 hores de la tarda, va informar Enaire, gestor de navegació aeri.

Als trens, la incidència en la línia que uneix la capital amb Còrdova, Sevilla, Màlaga i Cadis es va produir a les 10.40 hores, quan es va detectar una fallada a la catenària (la línia d’alta tensió que transmet l’electricitat als trens per circular) en un tram del corredor just abans d’arribar a Còrdova.

L’avaria va afectar en un principi les dos vies de la línia AVE i va provocar la interrupció de la circulació dels trens durant gairebé una hora, fins que a les 11.31 hores el servei va quedar restablert en una de les vies. Aquesta interrupció va suposar que un total d’onze trens, en els quals viatjaven 3.000 passatgers, haguessin d’aturar-se. Una vegada que van reprendre la marxa, aquests trens van arribar a la destinació amb un retard mitjà al voltant de cinquanta minuts, si bé en alguns casos va ascendir entorn dels noranta minuts.

Als aeroports de les Balears, el problema sorgit al sistema de control de l’aeroport de Palma va obligar a cancel·lar almenys nou vols: van ser quatre arribades a Palma des de Santiago de Compostel·la, Eivissa, Menorca i Barcelona i cinc sortides a Eivissa, dos a Menorca, una a Barcelona i una altra a Oslo.

La fallada va afectar els aeroports balears de Palma, Eivissa i Menorca, que van estar operant al 40% tant per als aterratges com els enlairaments, segons Enaire.

El problema va obligar a paralitzar l’enlairament dels seus vols per garantir la total seguretat fins que va ser solucionat a les 17.15 h, segons va donar a conèixer Enaire.

tracking