SEGRE

POLíTICA

Corea del Nord diu estar preparada per a una guerra amb armes nuclears

Desfilada militar a Pyongyang pel 105 aniversari del naixement del fundador del país

Corea del Nord diu estar preparada per a una guerra amb armes nuclears

Corea del Nord diu estar preparada per a una guerra amb armes nuclearsefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Exèrcit de Corea del Nord ha organitzat avui una desfilada a gran escala a Pyongyang per celebrar el 105 aniversari del naixement del fundador del país, una mostra de múscul militar en un moment de marcada tensió amb Washington a compte dels seus desenvolupaments armamentístics. El líder nord-coreà, Kim Jong-il, va presidir la desfilada organitzada amb motiu del "Taeyangjeol" ("Día del sol"), l’aniversari de Kim Il-sung, el seu avi i primer mariscal de la dinastia que controla el país des de fa més de 70 anys.

Durant un discurs previ a la desfilada militar, que va estar presidit pel mateix Kim Jong Un, un dels personatges més connotats de la cúpula nord-coreana, Choe Ryong Hae, va acusar als EUA de "crear una situació de guerra" a la Península de Corea i va dir que el seu país està disposat a "respondre a una guerra total amb una guerra total i a una guerra nuclear amb el nostre estil d’atac nuclear". "Estem completament preparats per afrontar qualsevol tipus de guerra amb les nostres armes nuclears si els EUA ataquen la península de Corea", va insistir el considerat 'número dos’del règim durant el seu discurs.

Tropes i actius militars han desfilat, com és tradició, al llarg de la plaça Kim Il-Sung, epicentre de la capital nord-coreana i del culte al règim Juché. Molts analistes pretenen treure pistes de l’armament exhibit en aquest acte per tal d’avaluar el potencial dels seus míssils balístics.

L’últim desplegament militar d’aquest tipus es va celebrar a Pyongyang l’octubre de 2015 per commemorar el 70 aniversari de la fundació del Partit dels Treballadors. La desfilada d’avui es produeix en un moment de marcada tensió després que Washington respongués als últims assajos armamentístics de Pyongyang amb la tramesa d’un portaavions nuclear a la península coreana i amb insinuacions que ha estudiat un atac preventiu per frenar els avenços del seu programa atòmic.

A això s’uneix la possibilitat que Corea del Nord realitzi un llançament de míssils balístics o el seu sisè assaig atòmic (fotos recents mostren que tot està llest per executar-ne un en la seua base de proves nuclears) coincidint amb les efemèrides d’aquests dies. A més de celebrar avui el "Día del sol", l’hermètic país festeja el 25 d’abril el 85 aniversari de la fundació de l’Exèrcit Popular.

Corea del Nord diu estar preparada per a una guerra amb armes nuclears

Corea del Nord diu estar preparada per a una guerra amb armes nuclearsEFE

tracking