SEGRE

SUCCESSOS NEGLIGÈNCIA

Investigats els pares de la nena que va caure d’un balcó

Podrien ser imputats per un delicte d’abandó de menors || El pare la va deixar sola per anar al banc a fer gestions

Imatge de la façana des de la qual va caure la nena.

Imatge de la façana des de la qual va caure la nena.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van obrir dijous una investigació per un presumpte delicte d’abandó als pares de la nena de 6 anys que va caure des del balcó d’un segon pis a Girona quan estava sola, segons van explicar fonts policials. Els fets van tenir lloc dimecres passat, quan la menor jugava tota sola al balcó. La petita va pujar dalt d’una bicicleta i, després, al balcó, i finalment va caure al carrer des d’un segon pis després d’agafar-se a la barana.

Els Mossos, que van interrogar els dos pares, tots dos de nacionalitat xinesa, van informar que aquell dia la petita es trobava a càrrec del pare. El progenitor i suposat responsable de la menor va assegurar davant els agents que la va deixar sola perquè se’n va anar al banc a realitzar unes gestions.

El pare era l’encarregat de cuidar la nena, que va acabar amb un tall al cap i una fissura

Els efectius d’emergències van rebre l’avís a les 10.54 h de dimecres i es van desplaçar fins a l’habitatge, a l’avinguda Sant Narcís, tant els Mossos com la Policia Local i el SEM. Una ambulància va traslladar la menor a l’hospital Josep Trueta de Girona. La nena estava conscient i presentava un tall al cap i una fissura al turmell, de la qual cosa es recupera a la planta de Pediatria del centre hospitalari.

És el segon cas d’aquestes característiques en dos mesos, ja que a començaments de març la Policia va haver de rescatar una altra nena que penjava del balcó de casa seua, a Alacant, i que la seua mare també va deixar sola a casa. En aquest cas, la nena tenia 5 anys i la mare va al·legar que la va deixar sola “només un moment” perquè va anar al gimnàs a pagar la quota mensual, però es va absentar més de l’esperat. Quan la petita es va despertar, va veure que estava sola i va decidir sortir al balcó, i s’hi va quedar penjant.

En aquesta ocasió, la dona va ser detinguda, encara que finalment va quedar en llibertat provisional, però va ser imputada per abandó temporal d’una menor.

Detingut per obligar un menor a demanar almoina a AlacantAgents de la Guàrdia Civil van rescatar un nen de 10 anys que era obligat a exercir la mendicitat al Campello, Alacant, i van detenir dos homes acusats d’un presumpte delicte d’explotació de la mendicitat de menors d’edat. El petit, de nacionalitat búlgara, demanava diners al passeig Marítim acompanyat d’un adult que era amic del seu pare. Davant l’hermetisme total dels dos detinguts a parlar i donar més dades sobre la mare o altres possibles familiars, el nen, a causa de la seua possible condició de desemparament, va ser traslladat al centre d’acollida de menors.

tracking