SEGRE

SOBIRANISME CONSULTA

Puigdemont descarta la via autonomista i promet que se celebrarà el referèndum

El president del Govern va sortir a la palestra per aclarir qualsevol dubte sobre si tindrà lloc la consulta || ERC aposta per posar l’Estat “contra les cordes” per obligar-lo a asseure’s a negociar

Imatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Imatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va donar la seua opinió ahir a la polèmica per l’enregistrament d’una conversa del coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, al recalcar que la seua aposta no és “ni autonomisme, ni peix al cove, ni tripartits”, i va tornar a prometre que se celebrarà un “referèndum”.

Carles Puigdemont va sortir així al pas de l’agitació generada arran de l’enregistrament del coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, que en una reunió del seu partit a Manresa va apuntar, entre altres escenaris, la possibilitat que el procés sobiranista fracassi i el PDeCAT opti en les següents eleccions per un candidat “autonomista”.

El portaveu d’ERC rebutja la possibilitat d’avançar la data de la consulta al mes de juliol

Davant els que apunten a una eventual marxa enrere del partit en el seu gir independentista dels últims anys, Puigdemont va donar per morta la via autonomista i el “peix al cove” que va caracteritzar els governs de Jordi Pujol.

“Ni autonomisme, ni peix al cove, ni tripartits. Milions de persones a Catalunya ja ho han entès i demanen el referèndum. I el tindran”, va assegurar Puigdemont des de la xarxa social Twitter.

També el conseller de Cultura, Santi Vila, va afirmar el passat 13 d’abril que l’autonomisme està “mort” a Catalunya: “El període autonomista, tal com s’ha concebut en els últims trenta anys, s’ha esgotat, ja no existeix i a Catalunya és impossible pensar i fer política amb una mirada del segle XX, això ha canviat moltíssim”, va afirmar.

tracking