SEGRE

POLÍTICA

El PSC demana als 'comuns’d’alinear-se amb l’Estatut i no amb el referèndum unilateral

Eva Granados assegura que Catalunya viu una "situació excepcional" amb unes institucions catalanes, Govern i Parlament, que "se salten les lleis"

El PSC demana als 'comuns’d’alinear-se amb l’Estatut i no amb el referèndum unilateral

El PSC demana als 'comuns’d’alinear-se amb l’Estatut i no amb el referèndum unilateralEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PSC en el Parlament, Eva Granados, ha cridat al nou partit dels 'comuns’d’Ada Colau a definir-se d’una vegada i alinear-se "amb l’Estatut" i "els que defensem la legalitat" davant d’al referèndum d’independència unilateral, i ha rebutjat pactes amb el "nacionalisme espanyol" de Cs i PP.

En declaracions a Efe, Granados ha constatat que Catalunya viu una "situació excepcional" amb unes institucions catalanes, Govern i Parlament, que "se salten les lleis" en nom del procés independentista, una situació que al final haurà de decantar la posició dels 'comuns’, que formen part de la plataforma del Pacte Nacional pel Referèndum.

Després de ressaltar el paper que està jugant el PSC en la defensa de l’autogovern, Granados ha fet així una crida al nou partit dels 'comuns’perquè se situïn, com els socialistes, "del costat de l’Estatut i dels que defensem la legalitat" davant els que executen accions "il·legals" i pretenen convocar un referèndum unilateral d’independència.

"Ens agradaria que en aquesta línia de respecte a la llei, de no desobediència i defensa de l’autogovern, tinguéssim també amb nosaltres a l’espai dels 'comuns’" com són Ciutadans i el PPC, ha dit la dirigent socialista.

Granados ha assenyalat que el PSC comparteix amb Ciutadans i amb el PP Català la defensa de la llei en un moment en què l’agenda catalana està marcada per l’eix sobiranista, però ha declinat possibles pactes postelectorals amb aquestes formacions després d’unes noves autonòmiques.

"El PSC, amb Ciutadans i amb el PPC, té molt poca cosa en comú, perquè representen la dreta espanyolista, el nacionalisme espanyol, mentre que el nostre partit és esquerra i federal. No tenim res en comú", ha argumentat.

Preguntada per possibles pactes postelectorals amb el partit d’Ada Colau, la diputada del PSC ha recordat que la seua formació ja governa amb ICV en molts ajuntaments catalans i amb els propis 'comuns’en el consistori barceloní, ja que "els socialistes sempre estaran allà per construir un govern de progrés".

"La nostra col·laboració amb aquest entorn és natural, sempre que puguem compartir els objectius," ha postil·lat.

No obstant això, ha aclarit que la política municipal és diferent que l’autonòmica i que, a més, el nou espai dels 'comuns’no ha concretat encara quins són els seus objectius i les seues propostes per al futur de Catalunya.

Granados opina que els 'comuns’naden encara en la "indefinició" sobre el seu model de país per a Catalunya i, en aquest context, ha agregat: "Si parlen d’un Estat federal, d’una Espanya diversa i d’una Catalunya plural, segur que ens hi podrem trobar".

tracking