SEGRE

PARTITS POLÍTICA

La campanya per a les primàries socialistes s'inicia a mata-degolla

Tant Eduardo Madina com López advoquen per projectes d’integració i unitat || Els sanchistes dubten del cens per aconseguir els avals per a les eleccions

Eduardo Madina i Pilar Alegría presentant la precandidatura de Susana Díaz.

Eduardo Madina i Pilar Alegría presentant la precandidatura de Susana Díaz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta andalusa, Susana Díaz, i l’exlehendakari Patxi López van formalitzar aquest dilluns les seues precandidatures a la secretaria general del PSOE defensant projectes integradors, enganxats a les essències socialistes i que serveixin per transformar la societat i guanyar eleccions, mentre que per part de l’exlíder del partit Pedro Sánchez, que ho farà avui dimarts, va mostrar “inquietud i dubtes” pel que fa al cens.

Així doncs, la coordinadora de la campanya de Sánchez, Adriana Lastra, va criticar que “es va començar una recollida d’avals sense saber quants militants tindrà el PSOE i sense saber si aquests que estem recollint són vàlids o no”. Així mateix, va posar en dubte el finançament de la campanya de Susana Díaz.

Arranca la cursa pel lideratge, que es votarà en primàries el proper dia 21 de maig

El diputat Eduardo Madina i la secretària d’Organització d’Aragó, Pilar Alegría, que van ser els que van formalitzar la precandidatura de Díaz en nom seu, van assegurar que la seua proposta “no competeix contra ningú ni va contra ningú” però s’hi pot reconèixer “el cent per cent” el Partit Socialista.

És el que va dir Madina al defensar el projecte “integrador, sòlid i coherent” que representa la presidenta andalusa per liderar el partit els propers anys. Però el que no busca –va recalcar Madina– és fer del pròxim congrés “una batalla”, retraient a Pedro Sánchez que pretengui fer d’aquesta cursa per la secretaria general una disputa entre la seua candidatura i la de Susana Díaz, deixant ja fora de joc Patxi López.

Davant de la idea de Sánchez d’apartar-lo de la confrontació pel lideratge socialista, el mateix Patxi López es va limitar a respondre que només veu dos opcions per al PSOE: “L’enfrontament o buscar la unitat.”

El seu primer gran objectiu, com Madina, va dir que és la unitat perquè “sense unitat és igual qui posem”, insistint que mentre “es cridin” els uns als altres “ningú els escoltarà”.

“Poden donar-me suport o ratificar el projecte imposat per força” L’exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez va defensar aquest dilluns que el proper 21 de maig els militants hauran d’elegir entre votar-lo per “recuperar el PSOE” o “donar suport a aquest projecte imposat per força per determinats dirigents” que van liderar el seu “enderrocament” per “facilitar el govern a la dreta”. L’aspirant a la secretaria general socialista, que va assegurar que el que va viure el mes d’octubre passat va ser “molt dur”, va insistir que ara els militants tenen “l’oportunitat” de donar-li suport perquè el PSOE pugui “tornar a ser el partit de l’esquerra”. En qualsevol cas va garantir la seva “lleialtat” al partit, passi el que passi el 21 de maig. Sánchez no es presentarà a les primàries per ser candidat del seu partit a la presidència del Govern si perd l’actual procés per ser secretari general, segons va dir la coordinadora de la seua campanya, Adriana Lastra.

tracking