SEGRE

SOBIRANISME

Puigdemont augura el triomf de l'independentisme al referèndum

Davant d’enquestes que apunten a un empat tècnic || Pascal descarta reeditar JxSí i veu ERC còmoda amb un tripartit d’esquerres

Imatge del ‘sí’ gegant aparegut aquest diumenge en favor de la independència a Lleida.

Imatge del ‘sí’ gegant aparegut aquest diumenge en favor de la independència a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va augurar aquest dilluns que en un referèndum “guanyaria clarament el ” a la independència i, per això, hi ha els que no el volen acordar, i per la seua banda la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, descarta reeditar Junts pel Sí (JxSí) amb ERC.

Des del seu compte personal a Twitter, Puigdemont es va fer eco de l’últim sondeig de La Vanguardia, segons el qual si s’arriba a celebrar el referèndum un 41,9% aposta pel a la independència –davant el 42,3% registrat en un anterior sondeig del gener; un 39,7% s’inclina pel no– fa tres mesos eren un 41,9%; un 9,1% no votaria, i un 9,3% no es pronuncia. “En un referèndum per la independència guanyaria clarament el . Per això els que diuen que el perdríem no el volen acordar. Queda clar?”, va escriure aquest dilluns Puigdemont. Per la seua banda i de cara a unes noves eleccions a Catalunya, Pascal va dir que no és partidària de reeditar la coalició de JxSí amb ERC “perquè seria assumir que el procés no anirà bé o que fa falta més temps” per prosseguir el camí cap a la independència de Catalunya. A JxSí, doncs, no li veu “viabilitat futura”, va assenyalar Pascal, que observa que ERC no se sent “incòmoda” amb la hipòtesi d’un nou tripartit d’esquerres a la Generalitat.

Creu que no s’ha de parlar de referèndum d’independència sinó de la relació jurídica amb Espanya

En un altre ordre de coses, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va dir que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ell, coincideixen que creuen que a Catalunya hi ha d’haver un referèndum i que aquest ha “de tenir conseqüències jurídiques”. Per Iglesias, “no s’ha de parlar de referèndum d’independència”, sinó sols “de referèndum”, perquè alguns defensaran la independència i altres una altra cosa, creu que molts catalans volen votar però per quedar-se a Espanya amb una altra relació jurídica.

La CUP diu que qui no estigui segur que baixi del procés La dirigent de la CUP al Parlament, Mireia Boya, va acusar aquest dilluns la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, de carregar contra ells com a “reacció a tot el conflicte i a l’enrenou que tenen a casa”. “Una manera que han utilitzat sempre (...) de xutar cap endavant els problemes que tenen a casa és acusar la CUP que posem pals a les rodes”, va criticar en declaracions a Catalunya Ràdio. Ho va dir després que El Punt Avui publiqués aquest dilluns una entrevista en la qual Pascal lamentava que Junts pel sí no tingui majoria en el Parlament i depengui de la CUP: “Hauria preferit altres companys de viatge”, va afirmar. Boya va insistir que és l’hora de la veritat i que qui no n’estigui segur que baixi del tren de la independència. Boya també veu “molt poc democràtic” que Ada Colau, apuntés que una victòria del sí no comportaria la proclamació de la independència necessàriament.

tracking