SEGRE

ÀSIA TENSIÓ NUCLEAR

Washington 'recorda' a Corea els bombardejos a Síria i l'Afganistan

Pence assegura que els EUA seran ferms davant de les seues provocacions || Per la seua part, Pyongyang manté el to bel·licista i diu que respondrà a qualsevol atac

El vicepresident dels EUA, Mike Pence, va visitar la zona desmilitaritzada que separa les dos Corees.

El vicepresident dels EUA, Mike Pence, va visitar la zona desmilitaritzada que separa les dos Corees.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va amenaçar aquest dilluns Pyongyang de fer ús de la “determinació” exhibida pel Govern de Donald Trump en els recents atacs a Síria i l’Afganistan, i va assenyalar que Washington no tolerarà nous tests de míssils nord-coreans.

El número dos de la Casa Blanca va enviar aquest contundent missatge al règim de Kim Jong-un durant la seua visita a Seül, en plena escalada de la tensió per les reiterades proves armamentístiques del costat nord-coreà i el desplegament d’un portaavions nuclear en aigües pròximes a la península de Corea com a resposta de Washington. “Enles últimes dos setmanes el món ha contemplat la força i la determinació del nostre nou president amb les accions empreses a Síria i l’Afganistan. Corea del Nord faria bé a no posar a prova la determinació o el poder de l’Exèrcit dels Estats Units”, va destacar en roda de premsa Pence. “Derrotarem qualsevol tipus d’atac, i farem front a qualsevol provocació nuclear o de míssils amb una resposta aclaparadora”, va dir Pence després de reunir-se a Seül amb el president en funcions sud-coreà, Hwang Kyo-ahn.

Malgrat llançar aquestes advertències i assenyalar que “totes les opcions estan sobre la taula” per posar fi als desafiaments de Pyongyang, Pence va subratllar que la prioritat nord-americana és trobar una solució “pacífica” a aquesta situació. Per la seua banda, el ministre d’Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, va fer una crida als EUA perquè no violi el dret internacional en resposta a les inadmissibles “aventures nuclears” de Corea del Nord.

Al seu torn, Pyongyang va acusar els EUA d’estar empenyent la península coreana cap a la guerra i va avisar que està preparada per respondre a qualsevol acció militar de Washington. Per la seua part, Trump va atacar a Twitter els “mitjans falsos” i va reivindicar la seua política exterior davant la del seu predecessor, el demòcrata Barack Obama. “Els Mitjans Falsos (no els Mitjans Reals) han empitjorat des de les eleccions. Totes les històries estan esbiaixades. Hem d’enfrontar-los a la veritat”, va assegurar Trump a primera hora del dia a la seua xarxa social preferida.

tracking