SEGRE

ECONOMIA

L'FMI millora la previsió de creixement per a Espanya

El Govern central, disposat a “canvis” al mercat laboral || El Fons Monetari alerta de l’auge aïllacionista

L’FMI va presentar ahir l’informe de perspectives de creixement.

L’FMI va presentar ahir l’informe de perspectives de creixement.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha millorat tres dècimes el pronòstic de creixement per a Espanya el 2017, fins al 2,6%, davant del 2,3% que estimava el mes de gener passat, mentre que ha confirmat la previsió d’un ritme d’expansió del 2,1% el 2018, segons reflecteix l’última edició de l’informe Perspectives de l’economia mundial. D’aquesta manera, Espanya apareix com l’economia desenvolupada que millor evolució registrarà aquest any entre les grans i superarà en nou dècimes la mitjana estimada per a l’eurozona (+1,7%).

Així mateix, les expectatives de creixement de l’FMI per a l’economia espanyola el 2017 superen fins i tot les del Govern central, que aposta per una expansió del 2,5% enguany, si bé l’Executiu espanyol va qualificar aquestes projeccions de “prudents”.

Espanya apareix com l’economia desenvolupada amb millor evolució enguany entre les grans

Per la seua banda, la projecció de creixement del 2,1% per al 2018 situa a Espanya mig punt percentual per sobre de la mitjana d’expansió prevista per a l’eurozona i només al darrere dels Estats Units (+2,5%) entre les economies avançades més grans.

El creixement més gran d’Espanya previst per l’FMI tindrà reflex en les xifres d’atur, que baixarà el 2017 al 17,7% i fins al 16,6% al cap d’un any, davant de les anteriors projeccions del 17,9% i el 17%, respectivament.

Al seu torn, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va assenyalar que l’Executiu està “atent” al mercat laboral i està disposat a considerar “tot el que sigui avançar cap a una estabilitat” en l’ocupació. Així ho va assenyalar després de les recomanacions de la directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, de fer una nova reforma laboral a Espanya.

D’altra banda, el repunt de la Xina i la solidesa de la recuperació als EUA recolzen la millora de les projeccions econòmiques globals al 3,5% aquest any i al 3,6% el 2018, però l’auge de les “polítiques aïllacionistes” en les economies avançades enfosqueix el futur, va assegurar l’FMI.

tracking