SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Chacón uneix els socialistes en l'últim homenatge

Polítics, societat civil i món de la cultura recorden l’exministra || Treva dels tres precandidats a liderar el PSOE

Un emocionat Javier Sardà va ser l’encarregat de conduir l’acte d’homenatge a Carme Chacón.

Un emocionat Javier Sardà va ser l’encarregat de conduir l’acte d’homenatge a Carme Chacón.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El socialisme va donar aquest dimecres una imatge d’unitat en l’emotiu i multitudinari homenatge a Carme Chacón, que va reunir a Barcelona noms de la política i la societat civil i cultural i va fer coincidir els tres aspirants a liderar el PSOE (Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López) en un parèntesi en la seua campanya, encara que no es van asseure junts.

L’últim adéu a qui va ser la primera ministra de Defensa d’Espanya va tenir lloc a la Fira de Montjuïc, escenari simbòlic al ser el lloc on el consell nacional del PSC la va proclamar per primera vegada candidata a les eleccions generals del 2008, en les quals va aconseguir el millor resultat de la història del PSC al Congrés.

“Quan alguns optaven per l’enfrontament, ella va optar per bastir ponts”, recorda la seua germana

Un miler de persones va acomiadar l’exministra, de 46 anys i morta el dia 9 al seu domicili de Madrid, en un acte conduït per un emocionat Javier Sardà. Es van succeir records emotius de companys i amics, com la lleidatana Joana Bonet, que va dir: “Els mascles alfa de la política la volien instrumentalitzar, però ella tenia conviccions polítiques.” “Carme al nostre cor” es va centrar en la dimensió més personal de Chacón i el líder del PSC, Miquel Iceta, li va donar las “gràcies en nom de tots els socialistes”, un acte que va comptar, entre altres, amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

L’expresident del Govern central José Luis Rodríguez Zapatero va fer una crida a seguir l’exemple de Chacón per aconseguir la “recuperació” del PSOE, i va destacar i com “al seu cor hi cabia l’amor a Catalunya i Espanya”. L’exministre Josep Borrell va suggerir que, en cas d’haver guanyat ella quan va disputar el lideratge del partit, “la història hauria estat molt diferent i potser no estaríem com estem ara”.

Mireia Chacón va voler destacar de la seua germana que “quan alguns optaven per l’enfrontament, ella va optar per bastir ponts”.

tracking