SEGRE

TRIBUNALS

El jutge arxiva el cas de la desaparició de Diana Quer

Al no haver-hi indicis contra cap sospitós || El pare veu la decisió trista i la mare critica que el sumari no sigui secret

El pare de la jove, Juan Carlos Quer, a l’entrar al jutjat.

El pare de la jove, Juan Carlos Quer, a l’entrar al jutjat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Ribeira (la Corunya) va decretar aquest dimecres el sobreseïment provisional i l’aixecament del secret de sumari en relació amb la causa que se segueix per la desaparició de la jove madrilenya Diana Quer, de la qual es va perdre la pista el 22 d’agost de l’any passat a les festes d’A Pobra do Caramiñal.

Segons van informar des del Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSJG), el jutge va prendre aquesta decisió ja que, de moment, “no existeixen indicis” per dirigir el cas “davant alguna persona determinada” i amb l’objectiu de no dilatar els terminis d’investigació.

Obertes diverses línies policials d’investigació sobre la “desaparició no voluntària” de la jove

En la interlocutòria del jutjat de Ribeira, el magistrat va destacar que “existeixen indicis de la desaparició no voluntària” de Diana Quer i va aclarir que “és necessària la continuació de la investigació” ja que en el moment present continuen obertes “diverses línies d’investigació policial” i recorda, al seu torn, que en el cas d’aparèixer nous elements sobre els quals treballar, podria reobrir-se el procés penal.

Els pares de Diana Quer van anar aquest dimecres als jutjats de Ribeira per reunir-se amb el magistrat que els va explicar els motius d’aquesta decisió, així com la seua intenció d’aixecar el secret de sumari que pesava sobre les actuacions.

A l’entrada de l’edifici judicial, la mare de la jove desapareguda, Diana López-Pinel, es va mostrar contrària a l’aixecament del secret de les actuacions, ja que “no beneficia ningú”. Quan sortia del jutjat de Ribeira, va afirmar que la decisió dictada en la interlocutòria judicial no és positiva.

Per la seua part, el pare de Diana Quer, Juan Carlos Quer, va evitar realitzar declaracions quan arribava al jutjat de Ribeira. No obstant, a la sortida va afirmar que la decisió judicial de sobreseure provisionalment la investigació era una mica “trista” per a ell i per a la família, i després va apel·lar a la col·laboració dels ministres de l’Interior i de Justícia perquè “els responsables d’aquest acte, la desaparició de la seua filla, compareguin davant de la justícia”.

tracking