SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

El Parlament britànic aprova avançar les eleccions al 8 de juny

Escòcia veu una oportunitat per a un nou referèndum || Brussel·les diu que les seus en territori britànic es mouran a la UE i Londres “no tindrà veu” en la decisió

Imatge de l’exterior del Parlament britànic, ahir, que va aprovar l’avançament electoral.

Imatge de l’exterior del Parlament britànic, ahir, que va aprovar l’avançament electoral.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament britànic va donar llum verda aquest dimecres a la celebració d’eleccions anticipades el proper dia 8 de juny, com havia sol·licitat un dia abans la primera ministra, Theresa May. La moció presentada pel Govern, que necessitava el suport de dos terceres parts dels 650 membres de la Cambra dels Comuns, va tirar endavant amb 522 vots a favor i tretze en contra, nou dels quals parlamentaris laboristes.

La primera ministra havia plantejat dimarts la necessitat d’un avanç electoral per acabar amb la divisió que, segons ella, hi ha al Parlament i per reforçar la posició negociadora del seu Govern amb la Unió Europea de cara al Brexit. La proposta va rebre una bona acollida tant entre els laboristes com entre els liberaldemòcrates i la resta de formacions.

Durant el debat, May i el líder del primer partit de l’oposició, el laborista Jeremy Corbyn, van creuar dures acusacions, en avançament del que s’espera que serà una tensa campanya en un moment clau per al país per les negociacions del Brexit.La líder tory va acusar el socialdemòcrata de “no estar capacitat” per dirigir el Regne Unit, mentre que aquest li va atribuir haver trencat la promesa de no convocar en cap cas eleccions generals anticipades. La dirigent conservadora ha causat polèmica al rebutjar prendre part en els debats electorals organitzats per les televisions, amb l’argument que prefereix centrar-se a visitar “porta a porta” els votants.

Per la seua part, la líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Nicola Sturgeon, va declarar que si la seua formació, que el 2015 va obtenir el rècord de 54 escons en els Comuns, torna a arrasar a Escòcia, May “no podrà bloquejar” un altre referèndum d’independència a la regió.

Per la seua banda, la Comissió Europea va afirmar que les seus Autoritat Bancària Europea (EBA per les sigles en anglès) i de l’Agència de Medicaments (EMA) hauran de traslladar-se a altres ciutats de la Unió Europea una vegada s’hagi formalitzat el Brexit, alhora que va assegurar que les noves ubicacions de les seus són una decisió que correspon als Vint-i-set i sobre la qual Londres “no tindrà veu”.

tracking