SEGRE

CORRUPCIÓ POLÍTICA

González va demanar diners a empreses per al PP i Aguirre plora per la possible culpabilitat

Assegura que el partit estatal i Rajoy estaven avisats dels casos de corrupció de Gürtel || Reitera que López Viejo no era una persona de la seua “confiança” i que no coneixia Francisco Correa

Aguirre, clarament emocionada, respon a la premsa després de declarar davant el jutge pel ‘cas Gürtel’.

Aguirre, clarament emocionada, respon a la premsa després de declarar davant el jutge pel ‘cas Gürtel’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PP a l’ajuntament de Madrid i expresidenta regional, Esperanza Aguirre, va estar a punt de plorar en el moment que després de declarar pel cas Gürtel va manifestar que si es demostra que el que va ser el seu número dos, l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González va cometre irregularitats al Canal Isabel II seria una cosa “molt lamentable” i “un pal veritablement molt, molt, molt dur”. Així ho va asseverar després de declarar com a testimoni a l’Audiència Nacional pel cas Gürtel pel fraccionament de contractes en l’època en què dirigia l’Executiu madrileny. Poc després, saltaven a la llum informacions que apunten que González hauria demanat diners a empreses per finançar el PP . aquest dijous, la policia va escorcollar les seus de diverses companyies (vegeu el desglossament superior). De fet, estarien rastrejant en especial una possible comissió d’OHL.

La dirigent popular declara com a testimoni al judici de la ‘trama Gürtel’ després de l’arrest del seu successor

Aguirre va ser increpada al sortir a corre-cuita de les dependències judicials i sota la cançó de Comerranas de Seguridad Social en al·lusió a la frase en la qual va afirmar que dels seus cinc-cents càrrecs nomenats, dos li havien sortit “rana”. 

Respecte a la seua declaració com a testimoni pel cas Gürtel, Aguirre va indicar que és “una gran satisfacció” el fet d’haver anat a l’Audiència Nacional a declarar per aportar tot el que sap. “Si són culpables, que els empresonin i que tornin el que han robat”, va manifestar.

Aguirre recorda que Lapuerta li va advertir davant Rajoy del ‘pelotazo’ immobiliari en dos pobles

En la seua declaració, va recordar davant del tribunal de l’Audiència Nacional que enjudicia la primera època d’activitats de la trama Gürtel (1999-2005) que l’extresorer del PP Álvaro Lapuerta li va advertir en presència del president del Govern, Mariano Rajoy, que dos municipis madrilenys, Arganda del Rey i Majadahonda, tenien la intenció de treure a concurs públic parcel·les a un preu superior al de mercat. Així mateix, va insistir que no va conèixer el líder de la trama, Francisco Correa. “No sabia qui era, ni de bon tros les seues empreses. Mai he parlat amb ell, ni el coneixia”, va emfatitzar. A més, va dir que l’exviceconseller de Presidència Alberto López Viejo, imputat en la trama, no era una persona de la seua “confiança”, sinó algú que tenia experiència en l’organització d’actes del Partit Popular.

Anticorrupció va voler frenar els escorcolls a González Les diligències d’investigació emmarcades en l’operació Lezo contra la corrupció en filials del Canal de Isabel II a Iberoamèrica van causar una rebel·lió majoritària en el si de la Fiscalia Anticorrupció dimarts passat, a conseqüència de l’ordre que va donar l’acabat de nomenar fiscal en cap d’aquest departament, Manuel Moix, contrària al criteri dels dos fiscals adscrits al cas sobre l’escorcoll al domicili d’un dels imputats. Per la seua banda, fonts de la fiscalia Anticorrupció van confirmar que no es tractava en cap cas de l’escorcoll al domicili de l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, que va ser detingut, ni en el de cap dels principals imputats. Afectava un altre dels investigats per fets molt anteriors a l’arribada d’aquells al Canal de Isabel II. Aquesta acció va crear un fort enrenou a nivell polític. Tant el PSOE com Ciutadans volen que els ministres de Justícia, Rafael Catalá, i d’Interior, Ignacio Zoido, i el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, compareguin al Congrés dels Diputats per aclarir si Moix va intentar frenar l’operació judicial contra González. Units Podem va anar més enllà i va exigir el cessament immediat del fiscal anticorrupció per “protegir el Partit Popular en els casos de corrupció”. Malgrat tot, el coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maillo, va treure ferro a aquesta polèmica i va subratllar que aquestes es van resoldre utilitzant els mecanismes que té amb aquesta finalitat el mateix Ministeri Públic.

La policia entra en diverses empreses a la recerca d’informació

  • Efectius de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van iniciar escorcolls a les oficines d’OHL, d’Indra, de Licuas i de Saerco en el marc de les investigacions sobre finançament del PP en el cas Lezo. Així mateix, van dur a terme escorcolls a PricewaterhouseCoopers (PwC) i es van emportar els contractes d’aquesta companyia amb l’Agència d’Informàtica i Comunicació (ICM) de la Comunitat de Madrid.El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco va prendre aquest dijous declaració a l’exgerent del Canal de Isabel II Adrián Martín i a l’exdirectora financera de l’entitat María Fernanda Richmond, detinguts en el marc d’aquest cas.

Marhuenda afirma que “mai” va coaccionar Cifuentes  El director del diari La Razón, Francisco Marhuenda, va afirmar aquest dijous que “mai, mai, mai” ha coaccionat o pressionat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, de la qual va assegurar que té “la millor de les opinions”. “Tornaria a fer exactament el mateix que vaig fer, que és res. No he fet res incorrecte. Conec Cristina Cifuentes des de fa trenta anys, com l’he d’amenaçar?”, va subratllar després de declarar com a investigat davant del jutge Eloy Velasco. Va afirmar que només es penedeix d’haver anomenat “zorra” Marisa González, cap de gabinet de Cifuentes. “Demano perdó per aquesta paraula. No vaig estar en el meu millor dia”, va indicar.

tracking