SEGRE

PANORAMA

Rajoy diu que anirà “encantat” a declarar com a testimoni per Gürtel

Emmarca en “un acte de pura normalitat” la seua compareixença davant el tribunal

El president del Govern, Mariano Rajoy, durant la clausura de l’Assemblea General de la CEOE.

El president del Govern, Mariano Rajoy, durant la clausura de l’Assemblea General de la CEOE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, va assegurar aquest dijous que anirà “encantat” a declarar com a testimoni en el cas Gürtel i va emmarcar aquesta declaració en “un acte de pura normalitat”. Encara que va dir que no entraria a valorar el canvi de criteri del tribunal que jutja aquesta trama de corrupció, li sembli “raonable o no”, tot i que sí que va recordar que abans s’havia rebutjat aquesta mateixa sol·licitud.

Es tracta de les primeres declaracions del cap de l’Executiu dos dies després que el tribunal que enjudicia la primera part de la trama Gürtel acordés cridar-lo com a testimoni, una decisió que va causar gran sorpresa tant a les files del Govern com del PP. Es tracta del primer president en exercici que és cridat a declarar com a testimoni en un procés judicial.

C’s manté el pacte sobre el Pressupost però planteja “activar” la comissió d’investigació

Abans de clausurar l’Assemblea General de la CEOE, a l’auditori de Telefónica, Rajoy va assenyalar davant dels periodistes –en una compareixença de poc més d’un minut de durada– que afronta aquesta declaració davant del tribunal “amb absoluta normalitat” i que hi anirà “encantat” per “aclarir el que vulguin aclarir”.

Quant a com serà aquesta declaració i si té previst fer-la per videoconferència des del seu despatx al Palau de la Moncloa, el cap de l’Executiu es va limitar a dir que ho farà com li diguin els tribunals. “Estaré al que em digui el tribunal”, va emfatitzar. Malgrat que els periodistes van intentar obtenir l’opinió del cap de l’Executiu per la detenció de l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, va refusar respondre.

PSOE i C’s volen accelerar la comissió d’investigació El portaveu del Grup Socialista al Congrés, Antonio Hernando, va anunciar que la seua formació intentarà accelerar la posada en marxa de la comissió d’investigació sobre el suposat finançament il·legal del PP perquè el president del Govern, Mariano Rajoy, comparegui com més aviat millor i doni explicacions sobre l’“aluminosi per corrupció” que, segons el seu parer, “afecta l’edifici del Partit Popular”. En concret, va deixar clara la seua intenció que aquest òrgan comenci a funcionar abans de l’estiu. El Congrés dels Diputats va acordar crear aquesta comissió d’investigació a proposta de PSOE, Units Podem i Ciutadans i va ser recolzada al final pel PP, però inicialment el compromís era que es constituís abans de l’estiu, igual que la relativa a les caixes d’estalvi, amb idea que les compareixences comencessin al setembre. Per la seua part, el partit d’Albert Rivera va considerar “vigent” l’acord assolit amb el Govern central per donar suport als Pressupostos Generals del 2017 malgrat els últims casos de corrupció que han esclatat a les files populars i no es plantegen barrejar l’exigència en aquests assumptes amb el pacte en els comptes públics. Això sí, consideren necessari “activar” les comissions d’investigació sobre el finançament popular. “No tenim cap motiu per variar la nostra posició” en relació amb l’acord pressupostari, van assegurar.

tracking