SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Sánchez insta a reconèixer Catalunya com una nació dins d’Espanya

En el seu primer acte a Catalunya, diu que és l’única via per superar el “conflicte”

Sánchez, al centre, conversa amb Iceta, abans del seu primer gran acte de campanya a Catalunya.

Sánchez, al centre, conversa amb Iceta, abans del seu primer gran acte de campanya a Catalunya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat a liderar el PSOE Pedro Sánchez va defensar ahir a Barcelona que Catalunya sigui reconeguda com a “nació” dins d’una Espanya “nació de nacions”, al ser l’única via per superar el “greu conflicte” territorial. Sánchez va protagonitzar davant d’unes 3.000 persones el seu primer gran acte de campanya a Catalunya, acompanyat de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, l’exalcalde barceloní Jordi Hereu i altres càrrecs i alcaldes del PSC, a més de la presència del líder del PSC, Miquel Iceta, en qualitat d’amfitrió de tots els candidats.

A la plaça de la Fàbrica Fabra i Coats, Sánchez també va demanar que “la majoria de partits catalanistes” al Congrés treballin per “tombar lleis que lesionen” l’autogovern català i impulsar lleis orgàniques que l’“enforteixin”.

En la vigília de la festivitat de Sant Jordi –que Sánchez viurà també avui a Barcelona i Girona–, es va adreçar als que l’acusen de “voler fer un gir a l’esquerra o de podemitzar el partit”: “Si ens posem així –va afegir–, sobre a veure qui defensa o no l’autonomia del PSOE, vull recordar que jo vaig posar una sèrie de condicions a Pablo Iglesias que no va acceptar i d’altres van donar a Rajoy l’abstenció gratis.”

El tercer candidat a les primàries socialistes, Patxi López, va visitar ahir Lleida dins de la seua campanya (vegeu més informació a la pàgina 13).

Susana Díaz: “En el projecte socialista no sobra ningú”La presidenta andalusa, Susana Díaz, va afirmar ahir que no vol ser “la secretària general dels que guanyin” en la primàries del PSOE, sinó de “tots els socialistes”, perquè “aquí no sobra ningú”, i va defensar l’esperit de “rebel·lia” del seu partit per tornar al Govern. Díaz va protagonitzar al Poliesportiu Municipal de Carrús, a Elx, un acte de la seua campanya de recollida d’avals com a precandidata per ser secretària general del PSOE, al qual va assistir el president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, encara que no hi va intervenir. La presidenta andalusa va remarcar que “la força” de les primàries socialistes és que suposa “una oportunitat real d’aixecar el partit” i va demanar “acabar amb les lamentacions” per ser un partit “guanyador”.

tracking