SEGRE

EUA POLÍTICA

El 54 per cent dels nord-americans desaprova la gestió de Trump

Segons una enquesta, pels primers cent dies de mandat del polèmic president || El magnat insisteix que Mèxic pagarà pel mur d’“alguna forma”

Imatge d’arxiu del president dels Estats Units, Donald Trump.

Imatge d’arxiu del president dels Estats Units, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 54 per cent dels nord-americans desaprova la gestió del president Donald Trump i només un 40 per cent l’aprova, segons una enquesta difosa aquest diumenge, a pocs dies abans que compleixi els primers cent dies a la Casa Blanca. L’enquesta telefònica, elaborada entre el 17 i el 20 d’abril, es va fer per encàrrec de The Wall Street Journal i la cadena NBC, i mostra una diferència de catorze punts percentuals entre els que desaproven la seua gestió i l’aproven.

En un sondeig semblant realitzat el febrer passat, pocs dies després que Trump assumís la Presidència, el 20 de gener, la diferència era de 4 punts percentuals. Segons The Wall Street Journal, l’índex d’aprovació que té Trump, del 40%, és el més baix comparant-lo amb els últims onze presidents en sondejos realitzats en dates semblants de l’inici dels seus mandats.

Els nord-americans donen més suport a la política exterior de Trump que a l’econòmica

A part de Trump, només un d’ells va estar per sota d’un índex d’aprovació del 50%, i va ser Gerald Ford quan va assumir la Presidència després de la renúncia de Richard Nixon, el 1974.

L’enquesta va indicar que entre els independents l’índex de desaprovació és del 54%, amb només un 30% conforme amb la seua gestió, xifra que dóna una diferència de 24 punts percentuals. En el sondeig del febrer, aquesta diferència era de 9 punts.

Consultats sobre com està gestionant Trump l’economia, un 44% va aprovar les seues accions i un 46% la va desaprovar. En canvi, sis de cada deu nord-americans van donar suport al recent atac amb míssils a una base aèria de Síria.

Per la seua banda, el mateix president nord-americà va insistir que Mèxic acabarà pagant d’“alguna forma” pel mur fronterer, un projecte el finançament del qual perilla a causa de l’oposició d’alguns legisladors demòcrates i republicans.

“Amb el temps, en una data posterior perquè puguem començar aviat, Mèxic pagarà d’alguna forma pel mur fronterer que tant necessitem”, va escriure Donald Trump al seu compte de la xarxa social Twitter. La Casa Blanca ha demanat al Congrés que aprovi una partida de 1.400 milions de dòlars per al mur dins del pressupost per finançar l’Administració, abans de dissabte vinent, dia 29.

tracking