SEGRE

Quatre dels 8 detinguts a Barcelona, relacionats amb els atemptats a Brussel·les

Els arrestats, marroquins, vivien a Barcelona

Agents dels Mossos d'Esquadra participen en l'operació antiterrorista aquest dimarts a Barcelona.

Els detinguts per gihadisme a Barcelona podrien haver atemptat a França i BèlgicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut almenys vuit persones en l’operació contra el terrorisme gihadista que duen a terme aquets dimarts a Barcelona, quatre de les quals estan relacionades amb alguns dels arrestats pels atemptats al metro i l’aeroport de Brussel·les el març del 2016.

En l’operació, dirigida per l’Audiència Nacional, els Mossos d’Esquadra han detingut almenys vuit persones en el marc d’una investigació contra un grup vinculat suposadament al terrorisme gihadista i al crim organitzat, en la qual s’han efectuat dotze entrades i registres a Barcelona i diverses localitats de l’àrea metropolitana.

Segons han informat Efe fonts properes a la investigació, a alguns dels arrestats en l’operació d’avui se’ls atribueix algun tipus de relació amb els detinguts pels atemptats de març passat a Bèlgica.

En declaracions a TV3, el cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha precisat que s’investiga la "possible vinculació" de quatre dels detinguts amb els atemptats del 22 de març de 2016 en el metro i l’aeroport de Brussel·les, que es van saldar amb 35 morts i més de 340 ferits.

Trapero ha detallat que els detinguts són tots ells residents a Catalunya d’origen marroquí, i que tenen entre 31 i 39 anys, alguns d’ells amb nombrosos antecedents per casos de delinqüència comuna, com el tràfic de drogues.

L’operació està dirigida pel titular del jutjat d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, que dirigeix Eloy Velasco, i es duu a terme amb la participació d’agents dels serveis antiterroristes de la Policia Nacional i la Policía Federal Belga, que també han col·laborat en la investigació després de la creació d’un equip conjunt.

tracking