SEGRE

FRANÇA ELECCIONS

Emmanuel Macron rep el suport dels seus exrivals per fer front a la ultradretana Le Pen

El mateix François Hollande crida els francesos a mobilitzar-se contra la candidata del Front Nacional

Macron va obtenir ahir l’incòmode suport de l’actual president de la República, François Hollande.

Macron va obtenir ahir l’incòmode suport de l’actual president de la República, François Hollande.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si el mateix diumenge, després de conèixer-se les primeres dades de la primera volta de les eleccions gal·les, els candidats derrotats d’Els Republicans, François Fillon, i del Partit Socialista francès, Benoît Hamon, van donar el seu suport exprés al líder de la formació En Marxa!, Enmmanuel Macron, aquest dilluns va fer el mateix el president de la República, François Hollande, amb l’objectiu de batre a la segona volta de les presidencials del 7 de maig la ultradretana Marine Le Pen.

Per als seus crítics, aquest dilluns va quedar en evidència que Macron, exministre d’Economia (2014-2016) d’Hollande, serà un “hereu” del president sortint.

El candidat d’En Marxa! va agrair el suport del cap d’Estat en un escarit missatge a Twitter, en què va afegir que “el 7 de maig cal mantenir-se fidel als valors de França”.

L’europeista Macron, que es va classificar diumenge per a la segona volta en primer lloc amb el 23,86% dels sufragis (8,5 milions de vots), i l’euròfoba i proteccionista Le Pen, que va passar segona amb el el 21,43% (7,6 milions), van començar aquest dilluns la tasca de seduir la resta dels votants.

Al seu torn, Le Pen no va perdre el temps i va advertir els francesos que el rival no podrà protegir-los per la seua “debilitat” davant del terrorisme. A més, va alertar que, per impedir que el Front Nacional ocupi l’Elisi, s’està gestant “un front republicà podrit” per acompanyar Macron.

Les claus

  • França Insubmisa. Els simpatitzants de França Insubmisa, la formació de Jean-Luc Mélenchon, decidiran entre avui i divendres una postura de cara a la segona volta de les eleccions, que planteja com a únics escenaris votar per Emmanuel Macron, votar en blanc o abstenir-se.
  • Guanya Le Pen al Pirineu. Marine Le Pen va fer bons els pronòstics i es va imposar diumenge a la primera volta de les eleccions a la Catalunya Nord, on va guanyar amb solvència Jean-Luc Mélenchon.
  • La UE, amb Macron. La UE va respirar aquest dilluns alleujada després de la victòria d’Emmanuel Macron a la primera volta de les eleccions franceses, i va trencar així la seua tradicional neutralitat. 
tracking