SEGRE

La Fiscalia Anticorrupció demana presó sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola

Se l'acusa d'haver ocultat 30 milions d’euros des del 2012

Jordi Pujol Ferrusola, al centre de la imatge, ha comparegut per tercera ocasió davant de l'Audiència Nacional.

La Fiscalia Anticorrupció demana presó sense fiança per a Jordi Pujol FerrusolaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat l’ingrés a presó sense fiança de Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l’expresident català, després de comparèixer durant més de quatre hores davant del jutge per haver ocultat 30 milions d’euros des del 2012, quan se li va començar a investigar. Segons han informat fonts jurídiques, l’Advocacia de l’Estat i Podemos (personat com a acusació popular) han reclamat la mateixa mesura contra ell, sobre la qual ara haurà de pronunciar-se el jutge del cas Pujol, José de la Mata.

De la Mata ha pres aquest dimarts declaració a Jordi Pujol fill arran de les últimes troballes en la causa que investiga la fortuna de la família i que apunten que ell i la seua exdona Mercé Gironés porten des del 2012 seguint "una estratègia insistent i continuada de despatrimonialització a Espanya" ocultant milions a l’estranger, segons l’UDEF.

Aquesta ha estat la tercera vegada que ha declarat davant de l’Audiència Nacional, l’última el febrer del 2016, quan el jutge li va imposar la prohibició de sortir d’Espanya després de tres hores i mitja de compareixença a petició pròpia per parlar dels seus diners acumulats a Andorra i que la família atribueix a una herència.

També li va retirar el passaport i li va imposar compareixences setmanals al jutjat en una interlocutòria|auto en la qual De la Mata afirmava que el primogènit de Jordi Pujol Soley "va faltar clarament a la veritat" sobre la seua fortuna.

La primera vegada que va declarar davant d’aquest tribunal va ser un any i mig abans, en aquest cas per explicar els 11 milions d’euros que va cobrar d’empresaris que contractaven amb la Generalitat per tasques d’intermediació.

El jutge també li investiga per crear un entramat societari internacional per blanquejar diners i per la fortuna familiar a Andorra que ell va manipular i l’origen de la qual els Pujol (que l’atribueixen a una herència) no han pogut provar.

Jordi Pujol Ferrusola ha donat al jutge explicacions sobre l’ocultació del seu patrimoni en altres països, utilitzant una estratègia que, segons la Policia, tenia com a finalitat "sostreure actius patrimonials" en previsió d’una possible condemna que suposi el pagament de multes o responsabilitats civils, que suposarien "de facto", recorda la Policia, "la liquidació dels seus actius".

tracking