SEGRE

FRANÇA CIBERESPIONATGE

La campanya de Macron va ser piratejada per ‘hackers’ russos

Macron, durant la seua visita a un hospital als afores de París.

Macron, durant la seua visita a un hospital als afores de París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya electoral del candidat socioliberal a la Presidència francesa, Emmanuel Macron, va ser piratejada pel grup de hackers russos Pawn Storm, segons un informe de la companyia japonesa de seguretat informàtica Trend Micro difós pels mitjans francesos. El grup Pawn Storm també va ser acusat de ser darrere dels atacs cibernètics contra la candidata demòcrata a les presidencials dels EUA, Hillary Clinton.

El socioliberal Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen van reprendre ahir a ritmes diferents la carrera cap a la Presidència, la segona volta de la qual se celebrarà el 7 de maig.

Els dos candidats es van trobar ahir en un acte als Camps Elisis de París per homenatjar Xavier Jugelé, el policia de 37 anys assassinat el 21 d’abril en una atemptat jihadista. Amb menys a perdre que el seu rival Macron, la líder ultradretana va ser la primera a reprendre la campanya en un intent per convèncer els que l’associen amb el radicalisme. Le Pen va celebrar ahir un acte al seu feu electoral de Pas-de-Calais, en el qual la candidata va posar l’èmfasi en el seu model econòmic i social.

Per la seua banda, el primer gran acte de campanya del candidat del moviment En Marxa!, Emmanuel Macron, serà avui al nord de França, un dels bastions electorals de la ultradreta.

tracking